6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
LuciaTR
zaradenie do vyššej platovej triedy

Dobrý deň prajem p.Pavlíková,
chcem sa informovať ohľadne zaradenia do vyššej plat.triedy.
Od 7/2022 som samostatný učiteľ 2.stupna ZS. Skončené študium Ing. na chem.technologickej v roku 2004, následne som pokračovala doktoradským štúdium do roku 2009, ukončené študium titulom PhD.
Zamestnaná na ZŠ od 9/2020, prvé zamestnanie v školstve, ped.minimum ukončene v roku 2021, nasledne rozš.vzdelanie ukončene 8/2024 predmetu matematika (splnená 4 ročná podmienka kval.predpokladu)
Zamestnávateľ mi zaratal celu prax dokt.studia ( v tých rokoch sme boli vedení na VŠ ako zamestnanci-odvádzali sa nam riadne dane,ZP,SP) ako ped.prax.
Otázka: od 1.9.2024 platná novelizácia zákona o ped.zamestnancoch.V paragraf 30, (3) a) je definované, kedy môže považovať ped.zam.s 1atestaciou. Ak to správne chápem, že by mohol zamestnávateľ uznať a preradiť ma do 8.plat.triedy alebo bude nutné v mojom prípade počkať ešte do 7/2025 kedy ma preradí zamestnávateľ do vyššej plat. triedy? Či je nutná podmienka urobiť si 1atestáciu aj napriek tomu, že mám získané vzdelanie 3.vys.stupňa?
ďakujem za odpoveď
Lucia Tancoš

Maria Pavlikova
zaradenie do vyššej platovej triedy

Dobrý deň
píšete od 1. 9. 2024 platná novelizácia zákona - nemám zatiaľ o nej vedomosť, tak to budem považovať za preklep v otázke. Riaditeľ Vás môže zaradiť do kariérového stupňa učiteľ s prvou atestáciou, podľa § 30 ods. 3 písm. a) zákona č. 138/2019 Z. z., ak mu predložíte doklad o pôsobení na vysokej škole. Druhú alternatívu uvádzate 7/2025 na preloženie do vyššej platovej triedy, ale neuvádzate na základe čoho.

LuciaTR
zaradenie

Dobrý deň prajem p.Pavlíková,
ďakujem za odpoveď.
Ospravedlňujem sa, zle som uviedla info od 7/2022 som samostatný učiteľ ZŠ, v prípade zákona o ped.zam. je paragraf 30, casť c) po3. vykonal rigoroznu skušku a obhajil rig.pracu v obore atď.
čiže ak to chapem správne, po 5 rokoch ako samostatný učiteľ mi toto môže zamestnávateľ akceptovať ako atestáciu a po 7/2027 ma preradí do vyššej plat.triedy (8.)? Ja som v roku 2009 uspešne skončila 3.stupeň VŠ v obore chémia, ktorú aj učím. Teraz 8/2024 som skončila rozš.vzdelavanie v predmete matematika, ktorú tiež učím. Čiže som plne kvalifikovaná na tieto predmety. Jedná sa mi o to, či aj napriek tomu získanému vzdelaniu bude nutné vykonať 1.atestáciu , aby som sa posunula platovo vyššie.
ďakujem veľmi pekne

Maria Pavlikova
zaradenie

Dobrý deň,
ešte by sme si mali objasniť, či ste vykonali rigoróznu skúšku alebo ste absolvovali vysokoškolské vzdelanie tretieho stupňa. Každé z nich sa uplatňuje v inom bode § 30 zákona č. 138/2019 Z. z.

LuciaTR
Zaradenie

V roku 2009 som skoncila vysokoskolske vzdelanie 3.stupna v sulade so zakonom som ziskala titul PhD.

Marianna89
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň,
od 1.9.2024 som nastúpila do Centra voľného času na pozíciu vychovávateľka.
Ukončené vzdelanie: I.st. VŠ- Politológia, II.st. VŠ- Politológia, stredná škola- gymnázium.
Na pozíciu som nastúpila ako nekvalifikovaná. Od septembra 2024 nastupujem na štúdium- Doplň.pedagogické štúdium. Je to moje prvé zamestnanie v školstve a teda absolvujem na pol roka adaptačné vzdelávanie. Pani ekonómka ma zaradila do 4. platového stupňa. Je prosím Vás moje zaradenie do platovej triedy správne? Po absolvovaní adapt. procesu sa platová trieda zvýši?
Pred začiatkom tohto pracovného pomeru som bola 7 rokov na materskej dovolenke a pred tým som 4 roky pracovala v súkromnej spoločnosti ako administr. pracovníčka. Mohla by mi byť z tohto obdobia započítana prax?
Ďakujem pekne za odpoveď.
Marianna Čarnoká