2 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
gabakov
zaradenie zamestnanca

Dobrý deň pani Pavlíková, chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o usmernenie pri zaraďovaní zamestnancov v špeciálnej základnej škole:
1. Učiteľka má vyštudovanú VŠ 2.stupňa učiteľstvo pre 1.stupeň ZŠ (1989). I. kvalifikačnú skúšku vykonala v roku 2003. V roku 2007 si urobila rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky (poradenstvo), predmety: špeciálna pedagogika, špeciálnopedagogická diagnostika a prognostika, špeciálnopedagogické poradenstvo, pedagogika detí s poruchami učenia a správania, pedagogika mentálne postihnutých, metódy korekcie dyslexie, dysgrafie a dyskalkúlie. Prijala som ju na pozíciu učiteľky v praktickej škole. Na vysvedčení má špeciálnu pedagogiku aj pedagogiku MP, beriem to, že je kvalifikovaná. Môžem ju zaradiť ako učiteľku s 1. atestáciou v praktickej škole?
2. Prijala som na sebaobslužné práce pre žiakov zamestnanca (pomocný vychovávateľ) - nepedagogický zamestnanec. Má ukončené USOV s maturitou. Môžem ju zaradiť do 3. PT?
Ďakujem veľmi pekne za radu.

Maria Pavlikova
zaradenie zamestnanca

Dobrý deň,
kvalifikačné predpoklady pre učiteľov praktickej školy sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č. 1, 2. diel, V. časť. Vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa pre prvý stupeň základnej školy ako kvalifikačný predpoklad tam nie je uvedené. Z toho dôvodu ju nemôžete považovať za kvalifikovanú ako učiteľku v praktickej škole. Pomocný vychovávateľ môže byť zaradený v súlade s nariadením vlády SR č. 341/2004 Z. z., príloha č. 2, časť 17 Školstvo a šport do 2. alebo 3. platovej triedy.