4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Katariinka
Činnosť uvádzajúceho PZ

Dobrý deň.
Prijali sme do MŠ pani na pozíciu pedagogického asistenta. Táto pani doteraz nikde nepracovala. Môže byť jej uvádzajúcim PZ dalšia pedagogická asistentka alebo to môže byť len osoba, ktorá má prvú atestáciu?

Maria Pavlikova
Činnosť uvádzajúceho PZ

Dobrý deň,
kto môže vykonávať činnosť uvádzajúceho pedagogického zamestnanca pedagogickému asistentovi je uvedené v § 31 ods. 5, prípadne aj ostatné odseky zákona č. 138/2019 Z. z. Pedagogický asistent je najmenej vhodný kandidát na túto činnosť.

Katariinka
Činnosť uvádzajúceho PZ

Prosím Vás je najmenej vhodný kandidát to je okej, ale môže vykonávať túto činnosť pokiaľ nemá prvú atestáciu? Uvedená pani ju síce má, ale na oblasť vychovávateľstvo. Je to v poriadku? Môžeme ju poveriť touto činnosťou uvádzajúceho PZ?

Maria Pavlikova
Činnosť uvádzajúceho PZ

Dobrý deň,
ja Vám môžem poradiť, aby Váš uvádzajúci pedagogický zamestnanec spĺňal podmienky uvedené v niektorom bode § 31 zákona č. 138/2019 Z. z. Vychovávateľ s prvou atestáciou je v poriadku. Ak je preradený do kategórie pedagogický asistent, je to hrane zákona, ale Vy sa musíte rozhodnúť. Je to v podstate pedagogický zamestnanec s prvou atestáciou a momentálne si ju neuplatňuje. Dôležité sú pracovné skúsenosti a tie má.