58 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Maria Pavlikova
Rozširujúce štúdium

Dobrý deň,
pevná sumu príplatku za rozširujúce štúdium sa uvádza na oznámení o výške a zložení funkčného platu. V súlade s § 27 ods. 2 zákona č. 553/2003 Z. z. jednotlivé zložky platu sa vyplácajú za odpracovaný čas. Keď si čerpáte dovolenku, uvedený príplatok ako aj ostatné zložky platu máte krátené, ale ak pripočítate náhradu mzdy napr. za dovolenku tak zistíte, že máte vyplatenú sumu rovnajúcu sa funkčnému platu, a teda v podstate aj celý príplatok.

Katarína Jančovičová
Rozširujúce štúdium - príplatok

Dobrý deň prajem,
prosím, chcela by som sa spýtať, keď ukončím v roku 2026 RŠ geografie, či stále platí, že si môžem požiadať o príplatok vo výške 12%. Ak by som ale geografiu hneď neučila, môžem si požiadať o príplatok aj tak?
Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Rozširujúce štúdium - príplatok

Dobrý deň,
na Vašu otázku sú na portáli desiatky rovnakých odpovedí. Podľa v súčasnosti platného § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. za rozširujúce štúdium patrí pedagogickému zamestnancovi príplatok v sume 12 % platovej tarify platovej triedy a pracovnej triedy, do ktorej je zaradený. O príplatok si môžete požiadať po úspešnom ukončení rozširujúceho štúdia aj keď predmet nebudete učiť.

Katarína Jančovičová
Rozširujúce štúdium - príplatok

Ďakujem za odpoveď. Takže neplatí to, že keď v r.2026 skončí platnosť kreditov, t.j. príplatky za ne, tak skončí aj príplatok za RŠ? Lebo počula som už aj takú verziu. Tak sa uisťujem u Vás.

Maria Pavlikova
Rozširujúce štúdium - príplatok

Dobrý deň,
treba rozlišovať medzi príplatkom za profesijný rozvoj podľa § 32g, ktorý končí 31. augusta 2026 a príplatkom za profesijný rozvoj podľa § 14e zákona č. 553/2003 Z. z., ktorý končí po siedmich rokov od jeho priznania.

AndreaŠevčíková
Rozširujúce štúdium - príplatok

Dobrý deň,
mám vyštudovaný 2. stupeň VŠ v odbore učiteľstvo psychológie a pedagogiky. Od roku 2022 som 2 roky pracovala ako pedagogický asistent v MŠ. Počas tých 2 rokov som si dorábala rozširujúce štúdium školskej psychológie. Momentálne som od septembra zamestnaná na 75% ako pedagogický asistent v MŠ a na 25% ako školský psychológ v MŠ.
Môžem v takomto prípade dostať príplatok 12% za profesijný rozvoj? Ak áno, je vymeriavaný z celkových 100% platu alebo iba pre plat PA alebo iba pre plat ŠP? A má zamestnávateľ povinnosť mi tento príplatok 12% vyplatiť alebo je to na jeho rozhodnutí, či mi to uzná alebo nie?

Ďakujem za odpovede.

Maria Pavlikova
Rozširujúce štúdium - príplatok

Dobrý deň,
príplatok za profesijný rozvoj patrí pedagogickému zamestnancovi a odbornému zamestnancovi za rozširujúce štúdium v súlade s § 14e ods. 1 písm. a) za úspešné ukončenie rozširujúceho štúdia v sume 12 % platovej tarify platovej triedy a pracovnej triedy, do ktorej je pedagogický zamestnanec alebo odborný zamestnanec zaradený. Vypláca sa v súlade s 27 ods. 1 zákona č. 553/2003 Z. z. v pomernej výške zodpovedajúcej dohodnutého pracovaného času, teda úväzku.

Stránky