4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
juliakmecova
Zaradenie PZ - učiteľka MŠ a pedagogický asistent

Od 1.9.2024 sme prijali do PP v MŠ zamestnankyňu na 50 % úväzok - učiteľka MŠ a na 50 % - pedagogický asistent.
Má ukončenú strednú pedagogickú školu a potom VŠ medzinárodného podnikania (nepedagogický smer). Neviem, ako je to s VŠ, keď nie je pedagogického zamerania, či ju beriem do úvahy alebo nie. Zatiaľ nemá žiadnu pedagogickú prax.
Mohlo by to byť takto?:
1. ako učiteľka MŠ bude v tr. 6 - VŠ 2. stupeň začínajúca, po skončení adaptačného zostane v tr. 6, lebo je nekvalifikovaná alebo sa preradí do tr. 7?
2. ako pedagogický asistent bude v tr. 5 - nekvalifikovaná a tu jej už nedám príplatok pre začínajúceho, keďže ho má v druhom PP. Alebo je to inak?
Prosím Vás o radu, lebo som v tom nová a nechcela by som jej uškodiť.
Ďakujem

Maria Pavlikova
Zaradenie PZ - učiteľka MŠ a pedagogický asistent

Dobrý deň,
učiteľka materskej školy - kvalifikovaná na úrovni úplného stredného odborného vzdelania - začínajúca s príplatkom začínajúceho pedagogického zamestnanca zaradená do 6. platovej triedy a po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania 6. platová trieda bez príplatku začínajúceho pedagogického zamestnanca. Pedagogický asistent - kvalifikovaný na úrovni úplného stredného odborného vzdelania - začínajúci s príplatkom začínajúceho pedagogického zamestnanca zaradený do 5. platovej triedy. Po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania - samostatný - 5 platová trieda. Adaptačné vzdelávanie bude vykonávať len v jednej kategórii. Príplatok jej dáte v oboch pracovných pomerov, pretože v každom je začínajúci pedagogický zamestnanec, upravený podľa úväzku.

Solnicka
Zaradenie pedagogického asistenta

Dobrý deň,
ešte by som sa chcela opýtať či môžem zaradiť novú pedagogickú asistentku, SŠ farmaceutická, VŠ 2. stupeň STU ,učiteľstvo technických predmetov, doteraz pracovala v administratíve, ako PA -VŠ 1 .stupeň-začínajúci do 5 PT ?
Ďakujem.

Maria Pavlikova
Zaradenie pedagogického asistenta

Dobrý deň,
Vaša pedagogická asistentka je kvalifikovaná na úrovni vysokoškolského vzdelania. Ako začínajúcu ju môžete zaradiť do 5. platovej triedy.