2 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
tarkosova
Príplatok za triednictvo - spojené ročníky

Dobrý deň, ospravedlňujem sa pani Pavlíková, určite ste zaneprázdnená.
Píšem sem tento dotaz už 3.krát, stále neviem odpoveď.

v Základnej škole máme spojené ročníky (2. a 4.).(deti sedia v jednej triede). Triedna učiteľka má nárok na 5 % príplatok za jednu triedu alebo na 10 % za dve triedy? V minulosti na školeniach to bolo vysvetľované raz tak, raz tak..

Podobne to máme aj v materskej škole, kde máme 2 oddelenia, taktiež sú v jednej triede. Učiteľka má nárok na na 5 % príplatok za triednictvo, alebo 10 %?
Rovnako aj vychovávateľky majú oddelenia, máme 2 oddelenia a každá má svoje. (majú aj vychovávateľky nárok na tento príplatok?)
Ďakujem pekne za odpoveď.

Maria Pavlikova
Príplatok za triednictvo - spojené ročníky

Dobrý deň,
príplatok za špecializovanú činnosť triedneho učiteľa v súlade s § 13a a 13b zákona č. 553/2003 Z. z. patrí pedagogickému zamestnancovi vo výške 5 % platovej tarify platovej triedy a pracovnej triedy, do ktorej je zaradený, zvýšenej o 14 %, ak túto činnosť vykonáva v jednej triede a v sume 10 %, ak túto činnosť vykonáva v dvoch alebo viacerých triedach. Vo Vašom prípade spojené ročníky tvoria jednu triedu, tak príplatok patrí vo výške 5 %. Vychovávatelia nie sú triednymi učiteľmi, príplatok im nepatrí.