2 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Mgr. Tímea Dorová
Školský špeciálny pedagóg

Dobrý deň prajem pani Pavlíková,

potrebovala by som poradiť:
Toho času pracujem ako učiteľ v špeciálnej triede, mám ukončené VŠ pre vychovávateľov + rozširujúce štúdium pre vychovávateľov v špecializácii- pedagogika mentálne postihnutých. Mám absolvovanú 1. atestáciu (Inovatívne metódy v edukačnom procese u žiakov so zdravotným a sociálnym znevýhodnením v špeciálnej triede) aj 2. atestáciu ( Ovplyvňovanie postojov žiakov so zdravotným znevýhodnením k vyučovaciemu predmetu slovenský jazyk a literatúra rešpektovaním štýl učenia sa) v odbore pedagogický zamestnanec.
V prípade ak by so zmenila pracovné zaradenie na školský špeciálny pedagóg - 1. bola by som kvalifikovaná ? A po 2. boli by moje atestácie platné?

Ďakujem za odpoveď

Maria Pavlikova
Školský špeciálny pedagóg

Dobrý deň,
neuviedli ste, kedy ste získali jednotlivé vzdelania, ale budem akceptovať, že ste kvalifikovaná učiteľka. kvalifikačné predpoklady pre školského špeciálneho pedagóga sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č. 8. Na pracovnú činnosť školský špeciálny pedagóg ste kvalifikovaná podľa 22. bodu uvedenej prílohy. Budete zaradená v súlade s § 30 ods. 1 písm. b) zákona č. 138/2019 Z. z. do kariérového stupňa školský špeciálny pedagóg s prvou atestáciou.