2 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Ašad 42
Žiadosť o pomoc

1. Otázka
Sme bežná základná škola. Školský špeciálny pedagóg pracuje u nás v škole od 1.10.2019. Bola prijatá v projekte POP. Je zaradená ako samostatný PZ platová trieda 7 pracovná trieda 2. 21.5.1997 ukončila vysokoškolské vzdelanie na UK v BA PF v študijnom odbore učiteľstvo špeciálnych škôl - pedagogika pre mentálne postihnutých. 20.10.2011 vykonala rigoróznu skúšku v študijnom odbore učiteľstvo pre špeciálne školy, špecializácia pedagogika mentálne postihnutých.
Naša otázka znie: môžeme túto rigoróznu skúšku uznať ako 1. atestáciu?
2. Otázka
Učiteľka prvého stupňa ukončila vysokoškolské vzdelanie na UKF PF 2.6.2020 študijnom programe učiteľstvo pre primárne vzdelávanie v študijnom odbore učiteľstvo a pedagogické vedy. Na vysvedčení o štátnej skúške má uvedené, že vykonala štátnu skúšku - pedagogika anglického jazyka a literatúry pre predprimárny a primárny stupeň vzdelávania. Naša otázka znie: môžeme jej za túto štátnu skúšku z ANJ priznať 12 % za profesijný rozvoj?

Maria Pavlikova
Žiadosť o pomoc

Dobrý deň,
ak Vaša školská špeciálna pedagogička vykonala rigoróznu skúšku pre kategóriu učiteľ, tak nie je naplnený § 30 ods. 1 písm. c), 1. bod zákona č. 138/2019 Z. z. a do kariérového stupňa školský špeciálny pedagóg ju nemôžete zaradiť. Príplatok za profesijný rozvoj podľa § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. možno priznať za štátnu jazykovú skúšku vykonanú na štátnej jazykovej škole, čo nie je štátna skúška uvedená v otázke.