2 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Nana21
Zaradenie učiteľky MŠ

Na zastupovanie učiteľky MŠ počas PN chceme prijať do zamestnania zamestnankyňu, ktorá má ukončené nasledovné vzdelania:
1. SPgŠ Turčianske Teplice – študijný odbor učiteľstvo, zameranie – vychovávateľstvo – 5/1995
2. VŠ II. stupňa – Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre, pedagogická fakulta – študijný odbor - učiteľstvo pre 1. stupeň ZŠ – Diplom - Mgr. 6/2000
3. Univerzita Komenského, pedagogická fakulta – vysvedčenie o rozšírení pedagogickej spôsobilosti – v špecializácii „pedagogika mentálne postihnutých“ – 10/2004.
Na základe dosiahnutého vzdelania je pani učiteľka kvalifikovaná aj na výkon pracovnej činnosti učiteľky MŠ podľa Vyhlášky č. 1/2020 Z. z., Príloha č. 1, 1. diel, I. časť, Oddiel A, bod 18 a zaradíme ju do kariérového stupňa samostatná učiteľka MŠ a prináleží jej zaradenie do 7. platovej triedy?

Maria Pavlikova
Zaradenie učiteľky MŠ

Vzhľadom k tomu, že vo Vami citovanom bode vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. nie je určené, že stredná pedagogická škola musí byť zameraná na učiteľstvo v materskej škole, tak možno konštatovať, že Vaša pani učiteľka je kvalifikovaná - samostatná učiteľka materskej školy na úrovni vysokoškolského vzdelania druhého stupňa a patrí jej zaradenie do 7. platovej triedy.