Na koncerte po odovzdaní Nobelovej ceny za mier vystúpi množstvo hviezd

03.12.2009
Prevádzka školy

Britská popová speváčka Natasha Bedingfield vystúpi 11. decembra na koncerte pri príležitosti odovzdania Nobelovej ceny za mier, usporiadaného na počesť tohtoročného laureáta, prezidenta USA Baracka Obamu. Oznámili to dnes organizátori koncertu.

Speváčka, ktorá sa v USA a Európe pohybuje na prvých priečkach hitparád, sa pripojí k Wyclefovi Jeanovi, Tobymu Keithovi a čínskej klaviristke Lang Lang.

Na koncerte vystúpi aj speváčka Donna Summer, americká džezová speváčka Esperanza Spading, írsky popový kvartet Westlife, portorikánsky spevák Luis Fonsi, nórsky huslista Alexander Rybak a bluesovo-džezové duo z Mali Amadou & Mariam.

Koncert, ktorý sa uskutoční deň po odovzdaní Nobelovej ceny za mier v Oslo, budú moderovať americký herec a rapper Will Smith a jeho manželka, herečka Jada Pinkett Smith. Šou podľa organizátorov vďaka televíznemu prenosu uvidia ľudia na celom svete.

Nórska Nobelova komisia udelila cenu za rok 2009 Obamovi za jeho "úsilie posilniť medzinárodnú diplomaciu a spoluprácu medzi národmi".

Laureáti Nobelovej ceny za mier sa tradične zúčastňujú na koncerte deň po prevzatí ocenenia. Obama však zatiaľ neoznámil, ako dlho sa v Oslo zdrží.

Zdroj: TASR

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte