Žiaci oficiálne spustili tretí ročník Olompiády

19.09.2014
Prevádzka školy

Žiaci zo základnej školy z Jaroviec včera v bratislavskej zoologickej záhrade zapálili Olompijský oheň, ktorým oficiálne spustili tretí ročník Olompiády.

Hlavným heslom súťaže je \"Neseparuj sa - separuj!\", hlavnou myšlienkou \"Každý účastník Olompiády je víťaz\". Cieľom súťaže je naučiť deti správne nakladať s komunálnym odpadom, osvojiť si témy ako recyklácia, ochrana životného prostredia, separácia odpadu a spoločenská zodpovednosť. V septembri podporili myšlienku Olompiády ďalšie tri nové školy, ktoré zvýšili počet účastníkov v tejto súťaži na 103 škôl a 17 850 žiakov. Projekt oslovuje viac ako polovicu materských, základných a špeciálnych škôl v Bratislave.
  Olompiáda je dlhodobý vzdelávaco-zábavný program pre žiakov bratislavských materských, základných a špeciálnych škôl, ktorý je zameraný na podporu výchovy a vzdelávania v oblasti separovaného zberu a ochrany životného prostredia. Pomocou moderných nástrojov marketingovej komunikácie oslovuje prostredníctvom najmladšej generácie Bratislavčanov všetkých obyvateľov hlavného mesta. Program je nielen o separovaní, súťažení, zábave, ale aj o vzdelávaní a výchove nastupujúcej generácie k novému životnému štýlu.
  Výsledky druhého ročníka potvrdzujú úspešnosť projektu, 17 250 zapojených žiakov zo 100 základných, materských a špeciálnych škôl. Za tri roky, pretože Olompiáda mala aj svoj štartovací nultý ročník, vyzbierali Olompionici 252 ton papiera a 41 ton plastu a zúčastnili sa na množstve výchovných podujatí. Program aktívne podporujú tiež viaceré osobnosti ako spisovateľ Daniel Hevier, kozmonaut Ivan Bella, herci Lukáš Latinák a Petra Polnišová, olympionici Peter a Pavol Hochschornerovci, hokejista Zdeno Cíger či primátor Milan Ftáčnik.

Zdroj: SITA

Komentáre

Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte