6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Zuzana1986
Vychovávateľka

Dobrý deň,

zamestnanec v roku 2010 ukončené vysokoškolské vzdelanie II. stupňa (Mgr.) na Univerzite J. A. Komenského v Prahe, štud. program - Pedagogika, odbor - Andragogika.
Od 9.1.2012 do 31.08.2017 pracovala ako vychovávateľka ŠKD a ako pedagogický asistent. (adaptačné ukončila v júni 2012).
Od 01.09.2024 by sme ju chceli zobrať ako vychovávateľku ŠKD.

Vo vyhláške 173 sa tento štud. program + odbor nenachádza... Na jednej strane už robila v školstve ako kvalifikovaná, teraz mi z toho vychádza, že je nekvalifikovaná.
Môžete mi prosím poradiť? Dať jej podmienku do zmluvy urobiť si DPŠ do 2 rokov a zaradím ju ako kvalifikovanú???

Ďakujem za odpoveď

Maria Pavlikova
Vychovávateľka

Dobrý deň,
Vaša vychovávateľka nie je a nebola kvalifikovaná. V školstve pracovala, a podmienku podľa § 83 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. môžete dať len do štyroch rokov od vzniku prvého pracovného pomeru. Zaviazať získať kvalifikačný predpoklad ju môžete, ale ako kvalifikovanú ju nezaradíte. Máte rozhodnutie o zhode vzdelania ? Možno tam je uvedené, že je kvalifikovaná.

Virginia
Zmena pracovného zaradenia počas letných prázdnin..

Dobrý deň, pracujem ako pomocný vychovávateľ na stredoškolskom internáte v prac. pomere na dobu neurčitú. V máji som ukončila bakalárske štúdium v odbore špeciálna pedagogika a pedagogika mentálne postihnutých. Počas letných prázdnin mi zamestnávateľ ponúka náhradnú prácu - upratovanie internátu.
Som povinná súhlasiť s takýmto pracovným zaradením? Za odpoveď vopred ďakujem..

Maria Pavlikova
Zmena pracovného zaradenia počas letných prázdnin..

Dobrý deň,
nemám ako posúdiť dôvod zmeny pracovnej zmluvy. So zmenou pracovnej zmluvy nemusíte súhlasiť.

Virginia
Zmena pracovného zaradenia počas letných prázdnin..

V pracovnej zmluve mám toho času stále uvedenú náplň práce - pomocný ( nočný) vychovávateľ.
Nie som zaradená v kategórii pedagogický zamestnanec. Zamestnávateľ uvádza ako dôvod zmeny pracovnej činnosti neprítomnosť žiakov na školskom internáte v čase letných prázdnin.
Ďakujem za Vašu predchádzajúcu odpoveď.

Maria Pavlikova
Zmena pracovného zaradenia počas letných prázdnin..

Dobrý deň,
ako som Vám už uviedla - so zmenou pracovnej zmluvy nemusíte súhlasiť. Riskujete ďalší postup zamestnávateľa. Keď zamestnávateľ nemá pre Vás prácu podľa pracovnej zmluvy, môže Vám prideliť aj inú prácu zodpovedajúcu vzdelaniu a etickým princípom.