10 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Pavlovičová Lucia
Rozširujúce štúdium

Dobrý deň,
vyštudovaný PaedDr. s aprobáciou NEJ má záujem o rozšírenie o ANJ. Podľa vyhlášky z 2023 musí absolvovať 2 r rozšir. štúdium ukončené dipl. prácou, jej obhajobou, štátnou skúškou..?
Nie je pri takto pribuzných predmetoch (CJ) možnosť štátnej skúšky na jazykovej škole?
Ďakujeme pekne za pomoc.

Maria Pavlikova
Rozširujúce štúdium

Dobrý deň,
skúste napísať presné vzdelanie, PaedDr. nie je dôležité. Naformulujte zrozumiteľne otázku.

Pavlovičová Lucia
Rozšírenie aprobácie

Ďakujem. Presný popis je: Učiteľstvo všeobecnovzdelávacích predmetov na Pedagogickej fakulte, špecializácia Nemeckýjazyk a literatúra

Maria Pavlikova
Rozšírenie aprobácie

Dobrý deň,
ste kvalifikovaná učiteľka nemeckého jazyka a keď si chcete rozšíriť vzdelanie o ďalší aprobačný predmet musíte absolvovať rozširujúce štúdium Je to presne ako uvádzate podľa vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č. 1, 1. diel.

Michaela85
Uznanie atestácií

Dobrý deň,
som učiteľkou na druhom stupni a mám ukončené magisterské štúdium, odbor Učiteľstvo všobecno-vzdelávacích predmetov SJL a OBN. Mám I. a II. atestáciu a 12% príplatok za vzdelávania.
Momentálne študujem rozširujúce štúdium primárneho vzdelávania (1.-4.).
Od septembra mám učiť na prvom stupni, ale prevažne SJL. Chcem sa preto opýtať, či budem kvalifikovaná. A zároveň, či mi platia atestácie.

Ďakujem za odpoveď
M. Paulíková

Maria Pavlikova
Uznanie atestácií

Dobrý deň,
po ukončení rozširujúceho štúdia primárnej pedagogiky budete kvalifikovaná učiteľka pre prvý stupeň základnej školy. Stále budete zaradená v kategórii učiteľ, tak Vám bude patriť príplatok za profesijný rozvoj za vzdelávania a aj atestácie.

HrAnna
Rozširujúce štúdium

Dobrý deň, mám ukončenú VŠ neučiteľského smeru (Ing.), ukončené DPŠ a tento rok som ukončila RŠ primárnu pedagogiku. Učím na 1.-4. Doteraz som bola zaradená v 6.platovej triede ako nekvalifikovaná. Po ukončení RŠ mi bolo povedané, že nespĺňam podmienky na zaradenie do vyššej platovej triedy. Prosím o odpoveď, či som po ukončením RŠ kvalifikovaná učiť na 1.stupni ZŠ. Ďakujem.

Maria Pavlikova
Rozširujúce štúdium

Dobrý deň,
ste kvalifikovaná učiteľka prvého stupňa základnej školy a patrí vám zaradenie do 7. platovej triedy, a to na základe vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č. 1, 1. diel, II. časť 8. bod. Za rozširujúce štúdium Vám patrí príplatok za profesijný rozvoj podľa § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. vo výške 12 % platovej tarify platovej triedy a pracovnej triedy, do ktorej ste zaradená, t. j. zo 7 platovej triedy.

HrAnna
Rozširujúce štúdium

Ďakujem za odpoveď. Príplatok za profesijný rozvoj mi platí aj keď som bola nekvalifikovaná a rozširujúcim štúdiom si kvalifikáciu doplnila? Ďakujem.

Maria Pavlikova
Rozširujúce štúdium

Dobrý deň,
Vašu otázku som čítala s porozumením a keď som napísala, že príspevok za profesijný rozvoj Vám patrí, tak Vám patrí.