10 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
kiciildi
Vychovny a karierovy poradca

Dobry den prajem, chcem sa informovat ohladne funkcie karieroveho a vychovneho poradcu. Nasa vychovna poradkyna bude robit aj karieroveho poradcu, pri vychovnom poradenstve vieme, ze ma znizeny uväzok o 3 hodiny podla poctu deti. Ak bude robit obidve funkcie, uväzok sa jej dalej znizuje alebo stale su to len tri hodiny?
Dakujem, Hrabinska

Mrňa
Úväzok

Prajem pekný deň.
Som zástupkyňou riaditeľky školy s materskou školou, máme dve oddelenia ŠKD, 11 tried a CVČ. V CVČ je 168 detí. Započítavajú sa všetky triedy školy, všetky oddelenia a všetky výchovné skupiny v mojej priamej riadiacej pôsobnosti? Neviem, či dobre chápem Nariadenie vlády z 3. júla 2019 a patrí mi úväzok 10 hodín týždenne alebo 12 hodín?

Mrňa
Ospravedlnenie

Ospravedlňujem sa, chcela som sa pýtať, nie odpovedať.

Maria Pavlikova
Úväzok

Príloha č. 6 k nariadeniu vlády č. 201/2019 Z. z. časť C základná škola s materskou školou – riadiaca pôsobnosť pre základnú školu = 2+11+1 = 14. Z uvedeného vyplýva 12 hodín vyučovacej povinnosti, ak tam nie je sčítacia chyba.

Maria Pavlikova
Výchovný a karieérový poradca

Na presné určenie úväzku výchovného poradcu a kariérového poradcu postupujte podľa § 5 nariadenia vlády č. 201/2019 Z. z. a prílohy č. 5 k uvedenému nariadeniu. Úväzok sa neznižuje, ale úväzok sa určuje podľa určitých pravidiel. Neuvádzate nič konkrétne, z čoho by som mohla vychádzať.

BorisR
karierový poradca

Dobrý deň, chcem sa opäť opýtať na určenie úväzku pre len karierového poradcu. Robím karierového poradcu na gymnáziu so 120 - timi žiakmi. Aká úľava na úväzku mi prináleží. Ďakujem za odpoveď, BorisR

BorisR
kariérový poradca

Pre doplnenie predchádzajúceho príspevku od BorisR. Pýtam sa preto a vídím, že je tam odkaz na paragraf 5..., ale podľa toho, ak to dobre pozerám, by to mali byť 2 hodiny, s tým, že mne pani riaditeľka znížila uväzok o 1 hodinu, preto by som ešte raz poprosil o vyjadrenie sa k tejto téme a teda, že či je určenie úväzku v tomto prípade správne. Ďakujem B. Raga

Maria Pavlikova
Kariérový poradca

Ak ste pozerali § 5 a prílohu č. 5 k nariadeniu vlády SR č. 201/2019 Z. z. tak vidíte, že je potrebné zvážiť všetky alternatívy z § 5 a až následne pozerať do prílohy č. 5. Z Vašej otázky neviem vydedukovať podstatné náležitosti.

BorisR
kariérový poradca

Ďakujem za odpoveď a dopĺňam náležitosti v súvislosti s určením základného úväzku kariérového poradcu. Naše gymnázium má 120 žiakov a do funkcií bol poverený jeden výchovný a jeden kariérový poradca, chcel by som Vás poprosiť o vyjadrenie, aký úväzok by mal byť určený pre učiteľov určených do týchto funkcií. Ďakujem, s pozdravom B. Ragas

Maria Pavlikova
Kariérový poradca

V § 5 ods. 2 nariadenia vlády č. 201/2019 Z. z. je uvedené : Do základného úväzku výchovného poradcu a kariérového poradcu sa započítava jedna polovica celkového počtu žiakov školy, ak je v škole ustanovený jeden výchovný poradca a jeden kariérový poradca. Z uvedeného vyplýva, že sa Vám započítava 60 žiakov. Podľa prílohy č. 5 Váš základný úväzok má byť 20 hodín.