7 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
zriadovatel
Kvalifikačné predpoklady- učiteľka MŠ

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu ohľadom splnenia kvalifikačných predpokladov. Na zastupovanie počas MD a RD prijímame do pracovného pomeru učiteľku MŠ. Uchádzačka má ukončenú stavebnú priemyslovku a VŠ II. stupňa v štúdijnom odbore učiteľstvo akademických predmetov - učiteľstvo umelecko-výchovných predmetov v štúdijnom programe učiteľstvo slovenského jazyka a literatúry a etickej výchovy. Urobím správne, ak ju zaradím ako nekvalifikovaného začínajúceho pedagogického zamestnanca (6 platová trieda), dňom nástupu začne adaptačné vzdelávanie ( počas ad. vzdelávania budem vyplácať príplatok) a po jeho ukončení bude zaradená ako nekvalifikovaný samostatný pedagogický zamestnanec (6 platová trieda)?

Ďakujem!

S pozdravom P.

Maria Pavlikova
Kvalifikačné predpoklady- učiteľka MŠ

Zamestnankyňu zaradíte do kariérového stupňa začínajúca učiteľka materskej školy do 6. platovej triedy. Pri vzniku pracovného pomeru jej dáte podmienku v súlade s § 60 ods. 2 zákona č. 317/2009 Z. z. do dvoch rokov začať a do štyroch rokov ukončiť vzdelávanie na doplnenie kvalifikačných predpokladov. Po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania ju zaradíte ju v súlade s § 60 ods. 4 uvedeného zákona. do kariérového stupňa samostatná učiteľka do 7. platovej triedy bez príplatku začínajúceho pedagogického zamestnanca. Ak do dvoch rokov nezačne štúdium, až vtedy ju preradíte do kategórie nekvalifikovaná, resp. to nie je kategória - bude nekvalifikovaná a môžete s ňou skončiť pracovný pomer.

zriadovatel
Kvalifikačné predpoklady - učiteľka MŠ

Prosím Vás ešte pre overenie informácie, ak by si vzelávanie do 2 rokov nezačala dopĺňať a stala sa tým nekvalifikovanou môže ešte pracovať u nás ako učiteľka MŠ do konca zastupovania RD na ktoré sme ju prijímali? Po 2 rokoch ju teda znovu zaradíme do 6. triedy ako nekvalifikovanú?

Ďakujem!
P.

Maria Pavlikova
Kvalifikačné predpoklady - učiteľka MŠ

Pracovať môže, to je na Vašom zvážení - môže pracovať aj bez konzultácii na portáli. Na čo potom dávať podmienku doplniť si vzdelanie

Haslerka91
Praca v MS uz pocas pomaturitneho studia

Dobry den, mam otazku k podobnej problematike, mam skoncenu SOS obchod a podnikanie, prax ako sekretarka 6rokov, dalej som bola na MD, momentalne ma prijali od septembra na pomaturitne studium do Levoce učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo, chcem sa spytat ci si uz pocas tohto vzdelavania mozem hladat miesto ako nekvalifikovana ucitelka v MS alebo vychovavatelka, alebo musim pockat az po ukonceni studia.Dakujem za odpoved

Maria Pavlikova
Práca v MŠ už počas pomaturitného štúdia

Už počas pomaturitného štúdia na strednej pedagogickej škole odbor učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo sa môžete uchádzať o miesto učiteľky materskej školy alebo vychovávateľky.

Haslerka91
Praca v MS uz pocas pomaturitneho studia

Dakujem velmi pekne za tuto informaciu.