6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
petra krajnikova
Pedagóg dôchodca

Pekný deň, prosím viete ma usmerniť ako to bude s učiteľmi dôchodcami od septembra 2019?Viem že budú môcť ešte jeden rok pracovať na dobu určitú. Ale ako je to s takými ktorí majú u nás toho času zmluvy na dobu neurčitú? Musím v auguste ukončiť pracovný pomer? a od septembra nová zmluva od 1.9.2019 do 31.8.2020? ďakujem

Maria Pavlikova
Pedagóg dôchodca

Ak má v súčasnosti Váš zamestnanec - dôchodca vek 65 rokov a viac a pracovnú zmluvu na dobu neurčitú, pokračuje v pracovnom pomere aj po 1. 9. 2019. Jeho pracovný pomer budete riešiť až v roku 2020. Nekončíte s ním pracovný pomer v auguste, pretože zákon č. 138/2019 Z. z. je účinný až od 1. 9. 2019, nie v auguste 2019.

Igor Gosiorovsky
Učiteľ - dôchodca

Dobrý deň,
existuje nejaký predpis, podľa ktorého učiteľ - dôchodca nemusí vykonávať dozory ani chodiť na pracovné porady?

Milan Dedík
Učiteľ dôchodca.

Predpis neexistuje, máte pracovnú zmluvu a tá nerozlišuje dôchodca nedôchodca, pracovný poriadok a ostatné dokumenty platia na všetkých rovnako. A keď nebudete na pracovnej porade, ako budete plniť minimálne mesačný plán. Platí buď chcete pracovať, alebo nie.

Adrianna
Dôchodca

Dobrý deň,
ako môžeme zamestnať dôchodcu nad 65 rokov, ktorému skončil pracovný pomer 30. 6. 2019 v našej škole dohodou a v septembri ho chceme znova zamestnať.

Maria Pavlikova
Dôchodca

S dôchodcom ste nemali končiť pracovný pomer, keď ho potrebujete zamestnávať aj naďalej. Viete o nejakom obmedzení pre zamestnávanie dôchodcov ?