6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Tejm
Pedagogické minimum

Dobrý deň
Chcel by som sa opýtať a v prípade možnosti aj poradiť.
Vyštudoval som magisterský titul so zameraním na kultúru a jazyky. Po určitých udalostiach vo svojom živote som si uvedomil, že by som veľmi rád učil dejepis a geografiu. Avšak, moja škola nevytvára žiadne základy preto, aby som mohol tieto predmety študovať. Preto by som sa chcel opýtať, či je možné učiť tieto dva predmety na základnej škole alebo na gymnáziu v prípade, že by som si spravil pedagogické minimum.
Veľmi pekne ďakujem vopred za radu

Maria Pavlikova
Pedagogické minimum

Doplňujúce pedagogické štúdium je štúdium, ktorým získate pedagogickú spôsobilosť nadväzujúcu na Vašu odbornú spôsobilosť, ktorou je kultúra a jazyky, čo je veľmi vzdialené geografii a dejepisu. Nepíšete, z akých predmetov ste absolvovali štátne skúšky, ale podľa toho, čo uvádzate nepredpokladám, že sú takého zamerania.

Anka1711
Pedagogické minimum

Dobrý den, chcela by som sa informovať či je možné si spraviť pedagogické minimum keď som vyštudovala vysokú školu na strojnickej fakulte. Študovala som v odbore kvalita produkcie a statnicovala som z predmetov: manažérstvo kvality, marketing.
Dakujem za poskytnuté info

Maria Pavlikova
Pedagogické minimum

Musíte sa spýtať na Vašej vysokej škole, či má akreditáciu na doplňujúce pedagogické štúdium.

Lia
Pedagogické minimum, alebo VŠ

Dobrý deň, vyštudovala som na technickej univerzite odbor manažment cestovného ruchu. Chcela by som sa zamestnať v školstve, a to konkrétne učiteľ primárneho vzdelávania. Viete mi prosím poradiť či je potrebné študovať opäť celých 5 rokov denne resp. Externe aj 7 rokov v danom odbore, alebo existuje aj nejaká iná kratšia cesta? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Maria Pavlikova
Pedagogické minimum alebo VŠ

Ak chcete byť kvalifikovaná učiteľka prvého stupňa na základnej škole, musíte vyštudovať primárnu pedagogiku. Ak máte na mysli doplňujúce pedagogické štúdium ako kratšiu formu, tak ním nezískate potrebnú kvalifikáciu. Skúste sa informovať na pedagogických fakultách.