4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Anuska
dovolenka

Dobrý deň, poprosila by som o radu. Zástupca riaditeľa mal doteraz úväzok 12 hodín týždenne rozdelený na 5 dňový pracovný týždeň. Od septembra má 12 hodín rozdelených na 4 dňový pracovný týždeň. Ako je to s nárokom na dovolenku po novom? Má nárok na 45 dní dovolenky alebo treba dovolenku prepočítať od septembra. Od septembra by sa mu deň, kedy nemá úväzok nepočítal pri čerpaní dovolenky a NV. Ak sa mu neprepočíta dovolenka v deň, kedy bude čerpať NV sa bude odpočítavať iba podľa úväzku a v deň kedy nemá úväzok už nemusí prísť do práce ?
Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Dovolenka

Myslím,, že treba brať do úvahy úväzok a rozvrhnutie pracovného času. Váš zástupca riaditeľa školy má pravdepodobne päťdňový pracovný týždeň a jeden deň nemá stanovenú vyučovaciu povinnosť v rozvrhu, pretože zabezpečuje činnosti spojené so svojou funkciou a riadením. Či musí ísť do práce, máte mať upravené v pracovnom poriadku. Zástupca riaditeľa školy má nárok na 8 týždňov dovolenky ako všetci pedagogickí zamestnanci a zvýšenú o jeden týždeň podľa kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa.

Anuska
dovolenka

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, ale ešte by som Vás poprosila o vyjadrenie k čerpaniu voľna na deň, kedy nemá úväzok. Zástupca má vyčerpanú dovolenku, berie si na dni voľna NV. To znamená, že v piatok, kedy nemá úväzok a nieje v práci si nebude čerpať nič iba zostane doma?
Ďakujem za Váš čas a odpoveď. Prajem pekný deň.

Maria Pavlikova
Dovolenka

Či musí ísť do práce, máte mať upravené v pracovnom poriadku. Pri plnom úväzku máme päťdňový pracovný týždeň. Keď zástupca neučí, vykonáva činnosti, pre ktoré má práve nižší pracovný úväzok. Podľa mňa, má byť v škole, prípadne môže ísť na služobnú cestu, vzdelávanie a pod.