6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
monameri
pedagogicky asistent

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať pár otázok. Chcela by som ísť pracovať ako pedagogicky asistent, mam ukončenú strednú školu no nie pedagogického zamerania. Moje otázky zneju
Stačí mi spraviť pedagogické minimum alebo aspoň 1.stupen VŠ. bola by to potom aj iná platova triedova, ci by som bola zaradená v tej istej. A ak áno v akej? A ešte jedna otazocka. Mohla by som začať pracovať skôr a školu si dorobiť popri? Ďakujem krásne za odpovede.

Maria Pavlikova
Pedagogický asistent

Kvalifikačné predpoklady pre pedagogických asistentov sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 6. V podstate jednoducho sa dá povedať, že potrebujete získať pedagogickú spôsobilosť, buď na úrovni pomaturitného pedagogického vzdelania alebo aj bakalárskeho pedagogického vzdelania. Zaradenie ako začínajúci 4. platová trieda, kvalifikovaný ÚSO 5. platová trieda, kvalifikovaný bakalár 6. platová trieda. Ak ide o prvý pracovný pomer v školstve, tak Vás môžu prijať s podmienkou absolvovania príslušného vzdelania do štyroch rokov od nástupu podľa § 83 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z.

monameri
pedagogicky asistent

ďakujem krásne za odpovede.

Eva22
Pedagogicky asistent, učiteľ ANJ

Dobrý deň, poprosím Vás o odpoveď na moje otázky. Mám skončenú VŠ strojnú a textilnú, DPŠ v r. 1999,
9 rokov praxe ako učiteľ odborných predmetov na SŠ do r. 2007. Neskôr v r. 2011 som si urobila základnú štátnicu z ANJ a zacala pracovat ako učiteľ ANJ na ZŠ a ako učiteľka ANJ som dokončila v r. 2014 rozširujúce štúdium ANJ. Neskôr som zo školstva odišla. Zaujímalo by ma, ak by som sa teraz chcela zamestnat ako pedagogický asistent v MŠ, alebo ZŠ či budem splňat kvalifikáciu a v akej platovej triede budem.
Taktiež by som chcela poprosiť o info či v prípade že sa zamestnám ako učiteľ ANJ na ZŠ budem považovaná za učiteľa s náhradou 1. atestacie a v akej platovej triede budem. Dakujem za odpoveď

Maria Pavlikova
Pedagogicky asistent, učiteľ ANJ

Ako pedagogický asistent ste kvalifikovaná a budete zaradená do kariérového stupňa samostatný pedagogický asistent. Ako učiteľka ANJ ste tiež kvalifikovaná. Ak Vám v predchádzajúcom pracovnom pomere uznali náhradu prvej kvalifikačnej skúšky, tak Vám ju uznajú aj teraz a budete zaradená do 8. platovej triedy.

Eva22
Pedagogicky asistent, učiteľ ANJ

Ďakujem za Vašu odpoveď.