11 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
aadaa66
Príplatok za zmennosť

Dobrý deň, prosím Vás chcem sa poradiť. V materskej škole s celodennou výchovnou starostlivosťou majú pedagogickí zamestnanci rozvrhnutý pracovný čas do dvoch zmien. Ranná zmena učiteľky začína o 7:00 hod. a končí o 13:00 hod., 2. zmena začína o 10:30 hod. a končí o 16:30 hod. Ranná zmena riaditeľky začína 07:00 hod a končí o 12:00 hod, 2.zmena začína o 11:50 hod. Prevádzka v danej materskej škole začína o 7:00 hod. a končí o 16:30 hod. Patrí vzhľadom na uvedené zamestnancom materskej školy príplatok za zmennosť v zmysle § 13 zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov? Ďakujem .

Maria Pavlikova
Príplatok za zmennosť

Áno, príplatok za zmennosť Vám patrí a vypláca sa v súlade s § 13 zákona č. 553/2003 Z. z. Tento predpis ako osobitný predpis pre zamestnancov a zamestnávateľov vo verejnej správe a tým aj v školstve má prednosť pred Zákonníkom práce.

Alica316
Príplatok riaditeľky MS

Dobrý deň, ja by som chcela poradiť. Aký je plat riaditeľky MS ak spĺňa všetky kritéria a má vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa? Zriaďovateľ je obec. V MS je jedna trieda, jedna uc. a jedna asistentka .V MS su aj dalsie príplatky. Aké a patrí to riaditeľke ? Na čo všetko má nárok lebo na obci majú niekedy svoje pravidla. Dakujem za vysvetlenie

melsik1
Príplatok riaditeľky MS

Dobrý deň,
keďže ste vedúci pracovník, musíte mať I. atestáciu a teda zaradená v platovej tr. 8 + príplatok za odpracované roky + riadiaci príplatok, ktorý však závisí od veľkosti obce (počtu obyvateľov) min je 12% do 50% platovej triedy - zákon 553/2003.

SZŠBesst
zmennosť - korona

Dobrý chcela by som sa informovať či zamestnancov aj počas tejto situácie (zatvorené školy) ostáva príplatok za zmennosť. Ďakujem za odpoveď
S pozdravom Turanská

2alena@centrum.sk
Zmennosť v materskej škole

Dobrý deň, je správne ak riaditeľka MŠ celý školský rok chodí len na rannú zmenu a jej kolegyňa učiteľka len na poobednú zmenu? Je možnosť takejto dohody? Keď sme sa na toto pýtali, bolo nám povedané, že sa tak spolu dohodli. Nestanovuje sa, že v triede pracujú dve pedagogické zamestnankyne a striedajú sa na zmeny? Ale pritom obe poberajú príplatok za zmennosť. Ďakujem

mskrompachy
Vzdelávacie poukazy

Je možné použiť vzdelávacie poukazy na mzdu vychovávateľky zamestnanej na trvalý pracovný pomer v centre voľného času?

SimonaB.
Plat učiteľa v súkromnej MŠ

Dobrý deň, rada by som sa spýtala či aj v súkromnej MŠ sa plat učiteľa určuje podľa Platových taríf pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov vydaných Ministrom školstva... a tiež či majú byť vyplácané príplatky za odrobené roky, zmennosť, triednictvo, profesijný rozvoj...tak ako v štátnych MŠ. Vopred ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Plat učiteľa v súkromnej MŠ

Dobrý deň,
zriaďovateľ súkromne materskej školy sa môže v súlade s § 1 ods. 4 zákona č. 553/2003 Z. z. rozhodnúť, či bude pri odmeňovaní postupovať podľa zákona č. 553/2003 Z. z. alebo podľa kolektívnej zmluvy alebo vnútorného predpisu, v ktorých sú podmienky odmeňovania upravené podľa Zákonníka práce. Podľa § 1 ods. 8 uvedeného zákona plat určený podľa kolektívnej zmluvy nesmie byť nižší ako platová tarifa podľa zákona č. 553/2003 Z. z. Odpoveď Vám musí dať Váš zamestnávateľ.

Spojená škola Okoč
Príplatok za zmennosť

Dobrý deň,
prosím o radu
na základe § 13 zákona č. 553/2003 Z. z. zamestnancovi, patrí príplatok za zmennosť mesačne aj keď zamestnanec vykonáva prácu v jednozmennej prevádzke, ak jeho pracovný čas je rozvrhnutý nerovnomerne.
Naša škola je internátna, pomocní vychovávatelia pracujú cez noc a majú rozvrhnutý pracovný čas nerovnomerne. Každý týždeň majú rozvrhnutý inak pracovný čas ( buď pracujú tri noci za týždeň, alebo dve noci za týždeň, a každý tretí pondelok sa striedajú (od 6:30 do 11:00 hodín majú ustanovený pracovný čas)).
Ak rozumiem dobre odsek zákona, tak okrem nočného príplatku, patrí im aj príplatok za zmennosť.
Za odpoveď Vám vopred ďakujem.

Maria Pavlikova
Príplatok za zmennosť

Dobrý deň,
jednotlivé príplatky uvedené v zákone č. 553/2003 Z. z. sa nevylučujú. Okrem príplatku za prácu v noci môžete vyplácať aj príplatok za zmennosť, za prácu v sobotu, v nedeľu a vo sviatok, atď.