192 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Wendy
Záujem učiť na 1. alebo 2. stupni ZŠ

Dobrý deň.
Mám vyštudovanú Slovenskú poľnohospodársku univerzitu v Nitre. S odborom Vedecká výživa ľudí. Štátnicové predmety: Hygiena potravín, Výživa ľudí, Klinická výživa, Technológia úpravy potravín. Moja otázka je: Keď by som chcela vyučovať, v akých predmetoch si mám spraviť DPŠ? Mohla by som biológiu, resp. chémiu? Predmety, s ktorými som sa stretla. Alebo výtvarnú výchovu napríklad?
Ďalšia otázka je, môžem vyučovať na 1. stupni? A aké skúšky potom mám urobiť prípadne ak mi môžete poradiť aj kde. Som z Martina.
Ďakujem pekne.
Vanda

mattonyi
Kvalifikácia asistent učiteľa

Dobrý deň pani Pavlíková,

chcel by som sa spýtať, či moje vzdelanie - DPŠ základný modul + rozširujúci pre učiteľa, je dostačujúce na kvalifikované vykonávanie pozície asistenta učiteľa.

Ďakujem

Maria Pavlikova
Kvalifikácia asistent učiteľa

Kvalifikačné predpoklady pre asistenta učiteľa je v súlade s § 11 ods. 1 písm. d) zákona č. 138/2019 Z. z. najmenej úplné stredné odborné vzdelanie. Najvyššie požadované vzdelanie je vysokoškolské vzdelane prvého stupňa Konkrétne požadované vzdelanie je uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 6. Nepíšete aké máte vzdelanie, ale vzhľadom na DPŠ by ste mali byť kvalifikovaný asistent učiteľa.

mattonyi
Kvalifikácia asistent učiteľa

Dobrý deň, mám vyštudovaný neučtelsky odbor ruský jazyk v magisterskom štúdiu. K tomuto štúdiu som si dorabal DPŠ aby som mohol ruský jazyk aj vyučovať. A momentálne mám možnosť pracovať ako asistent, tak či je moje vzdelanie dostačujúce.

Maria Pavlikova
Kvalifikácia asistent učiteľa

Kvalifikačné predpoklady pre pedagogických asistentov sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 6. Najvyššie požadované vzdelanie je vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa, na vyššie vzdelanie sa neprihliada Keďže máte DPŠ, ste kvalifikovaný asistent učiteľa.

JRuzbarsky
Vyučovanie na strednej škole/základnej škole

Dobrý deň prajem,
Chcel by som Vás poprosiť o informácie. Pár rokov som už pracoval na inej pozícii ale teraz som sa rozhodol, že by som chcel ísť učiť. Chcel by som poprosiť radu, je možné učiť aj keď mám ukončené len vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, ale nie pedagogické vzdelanie, mám ukončené vzdelanie na TUKE v odbore Hospodárska informatika. Je možné s týmto vzdelaním učiť na strednej prípadne základnej škole, normálne na plny úväzok.
Ďakujem za odpoveď.

JRuzbarsky
Vyučovanie na strednej škole/základnej škole

Ešte na doplnenie, ako štátnicove predmety mám obhajoba diplomovej prace a druhý predmet je: všeobecne poznatky z odboru hospodárska informatika.
Ďakujem

Maria Pavlikova
Vyučovanie na strednej škole/základnej škole

Vyžadovaným stupňom vzdelania pre učiteľa základnej školy alebo strednej školy je v súlade s § 11 ods. 1 písm. a) zákona č. 138/2019 Z. z. vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Všeobecne sa dá povedať, že by ste mohli učiť na základnej škole alebo strednej škole, pretože v § 83 ods. 1 uvedeného zákona je daná lehota štyri roky na doplnenie kvalifikačného predpokladu. Väčšinou sa dopĺňa pedagogické vzdelanie. Kvalifikačné predpoklady na vyučovanie jednotlivých predmetov a tiež vysoké školy, ktorých absolvovaním získate kvalifikačný predpoklad na výchovno-vzdelávaciu činnosť sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z.

JRuzbarsky
Vyučovanie na strednej škole/základnej škole

Ďakujem za odpoveď, ale v podstate by som mohol učiť len príbuzné predmety tomu z čoho som mal štátnice? Či je možnosť učiť aj iné predmety?

Maria Pavlikova
Vyučovanie na strednej škole/základnej škole

Učiť by ste mali len predmety nie príbuzné, ale zhodné so štátnicami. Môžete učiť aj ostatné predmety, ak Vám ich riaditeľ, ktorý je zodpovedný za kvalifikované vyučovanie pridelí. Budete nekvalifikovaný a tomu bude zodpovedať aj zaradenie do kariérového stupňa a platovej triedy.

JRuzbarsky
Vyučovanie na strednej škole/základnej škole

Ďakujem za odpovede, keď sa môžem ešte opýtať, nakoľko mám uvedené že som vykonal statnicu z predmetu: Hlavne poznatky odboru hospodárska informatika a ich využitie. Že tam nieje konkrétny predmet ktorý by som mohol vyučovať, je možné žeby som mohol vyučovať teda predmety ktoré sú uvedene v dodatku k diplomu v časti zoznam absolvovaných predmetov? Vopred ďakujem za Váš čas a odpoved.

zuzanava
Matematika

Pekný večer. Chcela by som sa informovať na skúšku z didaktiky matematiky.
Na strednej škole učím od roku 1998 kedy som skončila CHTF - organickú technológiu.
V roku 2000 som ukončila DPŠ, so štátnicou z didaktiky odborných predmetov- chémie.
V roku 2005 som ukončila chemickú informatiku diplomovou prácou a štátnicou na
FCHPT, mám absolvované aj viaceré skúšky z matematiky na VŠ.
Na škole učím chémiu, informatiku a matematiku.
Mala by som záujem o doplnenie didaktiky matematiky. Mám totiž záujem
zvýšiť si odbornú znalosť z predmetu matematika, aby som ju mohla učiť na SŠ aj
tento predmet. Chcem sa opýtať či je možné doplniť si vzdelanie iba rozširujúcim
modulom na UNIBA - DPŠ zamerané na matematiku.
V prílohe Vám posielam pdf súbor o ukončení DPŠ a vykonaných skúškach z matematiky.
Mala by som záujem dorobiť didaktiku matematiky Ďakujem za skorú odpoveď a ostávam s
pozdravom.
Ing. Ing. Vážna Zuzana

TomikLuki
Kvalifikácia

Dobrý deň, poraďte mi prosím, aké vzdelanie je potrebné si doštudovať, aby som bola kvalifikovaná učiteľka pre odborné predmety v učebnom odbore kaderník a študijnom odbore kaderník vizážista (Technológia, Materiály). Mám 12 ročnú prax ako kaderníčka, skončené štúdium: Bc.Učiteľstvo praktickej prípravy, Mgr. Učiteľ technických odborných predmetov ( štátnica z Didaktiky a Dreva). Mám skončenú 1 atestačnú skúšku - téma spracovaná v predmete Technológia pre učebný odbor kaderník. Neexistuje nejaká výnimka?.

TomikLuki
Kvalifikácia

Ďakujem za odpoveď. Chcela by som sa ešte informovať, ak by som vyštudovala dvojročné doplnkové štúdium učiteľstvo výtvarného umenia jedno - predmetové, spĺňala by som kvalifikačné predpoklady pre učiteľa odborných predmetov v odbore kaderník, kaderník -vizážista.
Za odpoveď vopred ďakujem.

Maria Pavlikova
Kvalifikácia

Kvalifikačné predpoklady na vyučovanie jednotlivých predmetov sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. Pre učiteľov strednej školy v prílohe č. 1, 1. diel, IV. časť. Pre odbor 6362 M kozmetička a vizážistka a 6456 H kaderník v bodoch 83 až 90.

kristina9739
prosba o pomoc

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu. Som ucitelkou odbornych predmetov na strednej skole. Mam ukoncenu DPŠ aj druhu kvalifikacnu skusku, ale po 15 rokoch praxe, by som chcela pracovat ako ucitelka 1-4 ZŠ. Zacala som studovat na UK v BA predprimarnu a elementarnu pedagogiku. Mam ukonceny prvy rocnik. Kolegyna mi povedala, ze urcite existuje aj jednoduchsi sposob ako ziskat kvalifikaciu za kratsi cas. Pokracovanim studia na UK by som stratila este 5 rokov. Prosim poradte ako by som mohla "jednoduchsie" ziskat kvalifikaciu pre ucitelstvo 1-4 Zš. Za pomoc vopred dakujem.

Dzuly
DPŠ biológia

Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať, či je možné aby som sa prihlasila na dpš v odbore biológia, ak mám ukončené vysokoškolské vzdelanie II. stupňa v odbore biochémia (neučiteľské). Na stránke školy, ktorá poskytuje DPŠ, je uvedené, že podmienkou prijatia na štúdium je absolvovanie II.stupňa vysokej školy v príslušnom, alebo PRÍBUZNOM odbore. Môžem považovať odbor biochémia za príbuzný k odboru biológia? A teda po jeho absolvovaní budem môcť učiť chémiu aj biológiu? Ďakujem už vopred za odpoveď.

Janka.k3
Kvalifikacia

Dobry den,

Mam ukoncene vzdelanie 2. Stupen - UNIZA- Ekonomika a manazment podniku, moje statnicove predmery- financny manazment, marketing,medzinarodne ekonomicke vztahy. Prihlasila som sa na DPS. Chcem sa opytat, aku kvalifikaciu ziskam po jeho ukonceni? Budem moct vyucovat matematiku 2. stupen ZS? Dakujem

Maria Pavlikova
Kvalifikácia

Vašim vzdelaním ste získali odbornú spôsobilosť. Po absolvovaní doplňujúceho pedagogického štúdia získate pedagogickú spôsobilosť na vyučovanie tých predmetov, z ktorých ste vykonali štátne skúšky. Na vyučovanie predmetu matematika nie ste kvalifikovaná.

ZuzanaPz
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň prajem.
Pracujem ako asistent učiteľa už takmer 1 školský rok. Mam ukončené vysokoškolské zdelanie 2.stupňa ekonomického zamerania no mám spravené aj pedagogické minimum. Do akej platovej triedy by som mala byť prosím zaradená?
Ďakujem za Vašu odpoveď.

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Ak je to Váš prvý pracovný pomer v školstve, zradili Vás ako začínajúceho asistenta učiteľa do 5. platovej triedy. Po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania Vás zaradili do 6. platovej triedy.

MC
pedagogické minimum

Dobrý deň, mám ukončenú FF PU odbor Teória a riadenie kultúry / neučiteľský odbor-5 ročný Mgr./ Štátnice som robila z predmetov základy manažmentu a marketingu, ekonómia, ekonomika a financovanie, základy antropológie umenia, manažment: teória, metódy, aplikácie, teória a dejiny moderného umenia. Ak by som chcela učiť hlavne ekonomické predmety resp. manažment, marketing na strednej škole aké vzdelanie k tomu potrebujem absolvovať. Stačí pedagogické minimum?

Maria Pavlikova
Pedagogické minimum

V súlade s § 14 zákona č. 138/2019 Z. z. riaditeľ školy posúdi zhodu obsahu získaného vzdelania s obsahom školského vzdelávacieho programu. Na vyučovanie predmetov ekonomického zamerania ste kvalifikovaná za podmienky podľa § 83 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z z., t. j. musíte absolvovať doplňujúce pedagogické štúdium na vyučovanie ekonomických predmetov.

KristinaD
Vš II.stupňa a dpš

Dobry den,
Chcem poprosit o radu. Mam ukoncene VS ing. studium II.stupna a DPS. Mozem vykonavat pracu asistenta, alebo potrebujem k tomu este nejake vzdelanie? Resp.mozem nastupit ako asistentka a pripadne vzdelanie si dorobit?
Dakujem

Maria Pavlikova
VŠ II. stupňa a DPŠ

Na prácu asistenta učiteľa Vás prijať môžu, ale bude potrebné absolvovať v súlade s § 83 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. rozširujúci modul doplňujúceho pedagogického štúdia do štyroch rokov od vzniku pracovného pomeru tak ako to vyžaduje vyhláška MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 6.

Martina Ďurčová...
Pedagogické minimum

Dobrý deň, chcela som sa opýtať či je možné po ukončení pedagogického minima vyučovať okrem státnicových predmetov aj v školskom klube, v škôlke alebo robiť asistentku učiteľka či vyučovať výchovy. Ďakujem za odpoveď.

A. Bugyíková
DPŠ

Dobrý deň,
mám ukončenú:
-VŠ v odbore: kulturológia v špecializácii riadenie kultúry a turizmu /štátnicové predmety: manažment kultúry, manažment cestovného ruchu/
-odbornú štátnu jazykovú skúšku C2
-SZŠ-odbor zdravotnícky asistent
-ZSŠ-odbor hotelová akadémia
-Vyučný list v odbore kuchár
-ZUŠ odbor hudobný

Môžete mi prosím poradiť, na ktoré predmety získam kvalifikáciu učiť absolvovaním DPŠ?
Vopred ďakujem!

Jankasc
DPŠ

Dobry den. Mam magisterske vzdelanie v odbore socialna praca a 10 rocnu prax v danom odbore. Od septembra som zacala chodit na doplnkove pedagogicke studium, s tym, ze ako specializaciu by som si chcela vybrat pedagogiku - vychovavatelstvo. Moja otazka je, ci po absolvovani DPŠ mozem pracovat v skolskych druzinach ako vychovavatelka, resp. ci by som mohla pracovat i v materskych skolach ako ucitelka. Pripadne, kde este by som sa mohla uplatnit. Dakujem

Inga2301
DPŠ

Dobrý deň, môžem poprosiť o radu, keď dokončim bakalarske štúdium na pedagogickej fakulte, je potrebné aj doplnkové pedagogické študium pre pracu majstra odbornej výchovy na strednej odbornej škole?
Ďakujem za odpoveď

Maria Pavlikova
DPŠ

Neviem o aké vzdelanie sa jedná, ale pre majstra odbornej výchovy je postačujúce aj stredoškolské vzdelanie, rovnako ako vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa alebo druhého stupňa s príslušným pedagogickým zameraním.

Jankasc
DPŠ

Dobry den. Som absolventkou magisterskeho studia v odbore socialna praca, v oblasti zariadeni socialnopravnej ochrany i 10 rokov pracujem. Momentalne si robim DPŠ na TU, pricom ako rozsireny modul mam v plane si vybrat pedagogiku - vychovavatelstvo. Moja otazka na Vas je, ci po skonceni tohto DPŠ by som sa mohla zamestnat ako vychovavatelka v ŠKD, pripadne kde este? Dakujem za odpoved.

Maria Pavlikova
DPŠ

Kvalifikačné predpoklady pre činnosť vychovávateľa sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 3. Ak absolvujete rozširujúci modul doplňujúceho pedagogického štúdia zameraného na výkon pracovnej činnosti v kategórii vychovávateľ budete kvalifikovaná vychovávateľka.

Kasko
Stredna odborna skola

Dobry den, chcela by som sa informovat ake by som mala dalej moznosti. Strednu skolu mam ukoncenu hotelovu akademiu a prvy stupen Vysokej skoly hotelovej v Prahe. Potrebovala by som poradit, ci je potrebne si dorobit druhy stupen VŠ so zameranim na pedagogiku, alebo by mi stacilo pedagogicke minimum na to aby som mohla vyucovat predmety na strednej odbornej skole, napr. na spominanej hotelovej akademii. Dakujem

Maria Pavlikova
Stredná odborná škola

Vyžadovaným stupňom vzdelania pre učiteľa strednej školy je v súlade s § 11 ods. 1 písm. a) zákona č. 138/2019 Z. z. najmenej vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa.

NastenkaHE
Ekonomická univerzita

Dobrý deň mám vyštudovaný odbor ekonomika a manažment podniku. Chcem sa spýtať aký predmet a na akej škole (vysoká, stredná škola) by som mohla vyučovať po absolvovaní pedagogického minima.
Vopred ďakujem za odpoveď.

Silvia43
Doplňujúce pedagogické štúdium

Dobrý deň,
chcem sa opýtať kde si môžem získať doplňujúce pedagogické štúdium ak chcem pracovať ako pedagogický asistent na základnej škole. Mám ukončené magisterské štúdium v odbore ošetrovateľstvo.
Ďakujem.

DominikaB648
DPŠ

Dobrý deň, chcela by som sa informovať aké mám ďalej možnosti. Strednú školu mám ukončenú Obchosnú akadémiu + prvý stupeň VŠ Ekonomická Univerzita v Bratislava. Počas svojho štúdia som absolvovala DPŠ vzdelávanie, z ktorého som úspešne absolvovala štátnice. Moja otázka znie, či je možné s takto dosiahnutým vzdelaním pracovať ako pedagogický zamestnanec v odbore ekonomika, účtovníctvo na Obchodnej akadémii, resp. SŠ s takýmto zameraním? Prípadne či je nevyhnutné dosiahnuť vzdelania na II. stupni VŠ. Ďakujem

DominikaB648
DPŠ

Dobrý deň, chcela by som sa informovať aké mám ďalej možnosti. Strednú školu mám ukončenú Obchosnú akadémiu + prvý stupeň VŠ Ekonomická Univerzita v Bratislava. Počas svojho štúdia som absolvovala DPŠ vzdelávanie, z ktorého som úspešne absolvovala štátnice. Moja otázka znie, či je možné s takto dosiahnutým vzdelaním pracovať ako pedagogický zamestnanec v odbore ekonomika, účtovníctvo na Obchodnej akadémii, resp. SŠ s takýmto zameraním? Prípadne či je nevyhnutné dosiahnuť vzdelania na II. stupni VŠ. Ďakujem

Maria Pavlikova
DPŠ

Vyžadovaným stupňom vzdelania pre učiteľa strednej školy je v súlade s § 11 ods. 1 písm. a) zákona č. 138/2019 Z. z. najmenej vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa.

zh11
Rozširujúci modul DPŠ pre vychovávateľov

Dobrý deň,
mam vyštudovaný neucitelsky smer II. VŠ a k tomu doplňujúce pedagogické štúdium ukončené ešte v roku 1993. Okrem toho som absolvovala rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky.
V súčasnosti pracujem ako vychovávateľka na stredoskolskom internáte, som zaradená v 6PT.
Aby som mohla byť zaradená do 7PT, mam si urobiť rozširujúci modul DPŠ pre vychovávateľov.
Prosím Vás o informáciu:
Neexistuje výnimka, nakoľko som DPŠ absolvovala v čase, keď sa ešte nerozlisovalo medzi DPŠ zvlášť pre učiteľov a vychovávateľov?
Je moje platové zaradenie správne?

Nika9
Kreditový priplatok

Dobrý deň, rada by som sa informovala ohľadom kreditového príplatku. V roku 2016 som absolvovala aktualizačné aj inovačné vzdelávanie s 31 kreditmi ako vychovavateľka. Začalo mi byť vyplácané v júni 2016 do konca augusta 2016, kde mi skončila pracovná doba a v októbri 2016 som nastúpila na materskú dovolenku . Ďalší pracovný pomer som mala až v januári 2020 , kde pri informovaní o kreditový príplatok mi oznámili že nebude možný keďže som nastúpila ako pedagogický asistent. A od septembra 2020 som požiadala ďalšieho zamestnávateľa o kreditový príplatok, kde mi ho nechceli vyplácať z dôvodu že mi ho predtým nevyplácali. Poradíte mi. Za odpoveď vopred ďakujem. Veronika.

Diana Majorová
DPS

Dobrý deň,
mám ukončenú:
-VŠ v odbore: kulturológia v špecializácii riadenie kultúry a turizmu /štátnicové predmety: manažment kultúry, manažment cestovného ruchu/
-odbornú štátnu jazykovú skúšku C2
-stredná škola - Gymnázium
Môžete mi prosím poradiť, na ktoré predmety získam kvalifikáciu učiť absolvovaním DPŠ?
Vopred ďakujem!

Maria Pavlikova
DPŠ

Na vysvedčení o absolvovaní doplňujúceho pedagogického štúdia budete mať uvedené na vyučovanie ktorých predmetov ste získali pedagogickú spôsobilosť. Sú to v podstate štátnicové predmety, lem musíte nájsť strednú školu, kde sa vyučujú. Nepíšete v akom odbore máte vykonanú štátnu skúšku z cudzieho jazyka, ale jej absolvovanie by mohlo byť plnením kvalifikačného predpokladu na vyučovanie cudzieho jazyka na strednej škole aj bez absolvovania DPŠ.

michal.kijacik
DPŠ odbor politológia

Dobrý deň,

chcel by som sa spýtať na postup pri prihlásení sa na DPŠ. Mám ukončený II.stupeň vzdelania v odbore politológia. Štátnicové predmety som mal Demografia, Európske komparácie, Dejiny politického myslenia a Politická sociológia. Kontaktoval som pravdepodobne všetky fakulty politológie a medzinárodných vzťahov na Slovensku, no všade som dostal rovnakú odpoveď - DPŠ v tomto obore neposkytujú. Chcel by som sa teda opýtať, aký ďalší postup mám zvoliť, keďže by som sa chcel stať v budúcnosti učiteľom na ZŠ alebo SŠ.

Ďakujem

Maria Pavlikova
DPŠ odbor politológia

Keďže žiadna vysoká škola neposkytuje doplňujúce pedagogické štúdium pre odbor politológia, môžeme uvažovať, že to nie je predmet, ktorý sa na strednej škole bežne vyučuje a na základnej myslím, že naozaj nie. Ak chcete byť učiteľom, musíte študovať učiteľský smer vysokej školy, t. j. pedagogickú fakultu. § 13 ods. 3 zákona č, 138/2019 Z. z. poskytuje výnimku z absolvovania doplňujúceho pedagogického štúdia. Posudzovanie splnenia kvalifikačných predpokladov v súlade s 14 zákona č. 138/2019 Z. z. je plne v kompetencii zamestnávateľa, ktorý posúdi, či sa môže § 13 ods. 3 uvedeného zákona u Vás uplatniť.

michal.kijacik
Vyučovanie dejepisu prípadne Geografie

Ďakujem za odpoveď.

Po dlhšom hľadaní som zistil, že DPŠ k politológii poskytujú na Trnavskej univerzite. Bolo mi povedané, že po úspešnom zvládnutí 2-ročného štúdia môžem učiť na ZŠ alebo SŠ Občiansku výchovu. Chcem sa ale opýtať ako to je s ďalšími predmetmi...napr. Dejepis alebo Geografia. Je potrebné absolvovať plné štúdium na Pedagogickej fakulte kvôli oprávneniu učiť tieto predmety alebo po absolvovaní DPŠ mi potom stačí len nejaký skrátený dopľnujúci modul v oblasti Dejepisu či prípade Geografie.

Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Vyučovanie dejepisu prípadne Geografie

Kvalifikačné predpoklady na vyučovanie jednotlivých predmetov na jednotlivých školách sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č.1/2020 Z. z. v jej jednotlivých prílohách. Tam úplne presne nájdete odpoveď na Vaše otázky. Na vyučovanie občianskej náuky na druhom stupni základnej školy je kvalifikačný predpoklad uvedený v prílohe č. 1, 1. diel. III. časť 14. bod. Podobne sú uvedené aj ďalšie predmety na základných školách aj na stredných školách. Ak budete kvalifikovaný učiteľ, potom si nájdete rozširujúce štúdium iného predmetu.

zuzana29
Doplňujúce štúdium

Dobrý deň,
mám vyštudovanú predškolskú a elementárnu pedagogiku v Prešove. Chcela by som si doplniť štúdium o špeciálnu pedagogiku a psychológiu. Vedel by mi niekto poradit, kde by sa to dalo študovať, kolko rokov a kolko eur by ma to stálo? som z okresu Bardejov. Dakujem

Lucka Valent Kr...
Medzinárodné vzťahy

Dobrý deň, mám vyštudovanē Bc štúdium odbor medzinárodné vzťahy a pokračujem Mgr. Tiež na odbore politické vedy no program bezpečnostné štúdia. Chcela by som vedieť či po absolvovaní DPŠ by som mohla učiť na nejakej strednej alebo základnej škole. Ďakujem

Maria Pavlikova
Medzinárodné vzťahy

Kvalifikačné predpoklady na vyučovanie jednotlivých predmetov na základných školách a stredných školách sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. v prílohe č. 1. Kvalifikačný predpoklad získate až absolvovaním vysokoškolského vzdelania druhého stupňa a doplňujúcim pedagogickým štúdiom.

Stránky