6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Marta Liptáková 2
Zatriedenie do platovej triedy

Dobrý deň p.Pavlikova,
Prosím vás o radu pri zatriedení asistenta v materskej škole. Mám vyštudovanú sociálnu prácu magistersky stupeň.
V r. 2020 som začala študovať DPŠ- základ, v júni budem mať štátnu skúšku z predmetov pedagogika a psychológia. Samozrejme, že ešte budem pokračovať další rok v štúdiu DPŠ - asistent.
Dostala som ponuku nastúpiť ako asistentka do materskej školy. Moja otázka znie do akej platovej triedy by som mala byt zatriedená? Dakujem.

Maria Pavlikova
Zatriedenie do platovej triedy

Ako začínajúcu pedagogickú asistentku Vás zaradia do 5. platovej triedy a po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania do 6. platovej triedy.

KatrenaKolarova
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň,uchádzam sa o poziciu učiteľa na 2. stupni ZŠ,mám ukončené Mgr. štúdium Učiteľstvo SjL a Etv a tiež PhD. v odbore Všeobecná a aplikovaná etika.Nemam žiadnu pedagogickú prax.Do akej platovej triedy budem zaradená?Ďakujem.

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Ako učiteľka druhého stupňa základnej školy budete zaradená do kariérového stupňa začínajúca, čomu zodpovedá 6. platová trieda a po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania do kariérového stupňa samostatná učiteľka do 7. platovej triedy. Tretí stupeň vysokoškolského vzdelania Vám zamestnávateľ zohľadní po piatich rokoch od zaradenia v kariérovom stupni samostatná učiteľka.

si.kla
zaradenie do platovej triedy

Dobry den, poprosim o radu, do ktorej PT patrim? Mam vystudovany nepedagogicky odbor na VS-cestovny ruch. Pracujem cez projekt ako asistentka na ZS uz 3 roky. Mam spravene adaptacne vzdelavanie. Tento rok som si dokoncila strednu pedagogicku skolu s maturitou, teda som sa stala pedagogickym zamestnancom. prosim vas, do akej PT patrim? a ake vzdelanie si mozem este urobit ako asistentka? dakujem velmi pekne

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Ak máte strednú pedagogickú školu, tak na úrovni ÚSO vzdelania ste kvalifikovaná asistentka učiteľa a patrí Vám zaradenie do 5. platovej triedy. Na zaradenie do 6. platovej triedy by ste museli získať vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa pedagogického zamerania. Riešením by bolo aj absolvovať doplňujúce pedagogické štúdium pre splnenie kvalifikačných predpokladov na výkon pracovnej činnosti v kategórii pedagogický asistent.