4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Eva Bobovská
eva

Dobrý deň,
chcem sa informovať, ako je to s vyučovaním na odbornom učilišti /pre žiakov so zdrav. znevýhodnením/.
1. Všeobecné predmety /slovenský jazyk, matematika, občianska, etická a telesná výchova/ môže učiť učiteľ, ktorý má ukončenú špeciálnu pedagogiku?
2. Akú kvalifikáciu má mať učiteľ, ktorý bude vyučovať odborné predmety?

Maria Pavlikova
Eva

Kvalifikačné predpoklady na vyučovanie na odbornom učilišti sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1, 2. diel, VI. časť. Kvalifikačné predpoklady sa odvíjajú od kvalifikačných predpokladov na vyučovanie na stredných školách doplnené o špeciálno-pedagogickú spôsobilosť.

Dana Paprancová
zaradenie školník - kurič

Dobrý deň. Podľa organizačného poriadku máme školníka-údržbára a vrátnika. Školník je zaradený v 2. triede kat. činnosť 17.02.01 a vrátnik je na 80% úväzku a je zaradený v 17.01.02 (bežná školnícka práca) a zo zdravotného hľadiska nemôže vykonávať ani väčšie údržbárske práce, ale má papiere aj na obsluhu plynového kúrenia a chceli by sme mu dať na nejaké povinnosti z obsluhy plynovej kotolne - opisovanie denných záznamov v kotolni, prípadne bežná obsluha počas neprítomnosti hlavného školníka. Môžeme mu to dať za osobné ohodnotenie a nechať v 1. triede, alebo čo som našla v katalógu v spoločných činnostiach, obsluha takej kotolne je už zaradená v spoločných činnostiach do 2. triedy. Neviem, keď už len jednu činnosť vykonáva z vyššej triedy podľa katalógu a má na to aj predpoklady, či ho musíme zaradiť do vyššej triedy alebo teda nechať v 1. triede a dať mu za to osobné ohodnotenie?
Vopred ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
zaradenie školník - kurič

Dobrý deň,
stačí, aby zamestnanec aspoň jednu činnosť vykonával v 2. platovej triede a už mu ju môžete priznať. Riešenie cez osobné ohodnotenie nemá riešiť platovú triedu. Buď vykonáva činnosť alebo nie. Osobné ohodnotenie má iný účel. Platová trieda je nárokovateľná, osobný príplatok je nenárokovateľný.