2 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Drobka61
Závažné porušenie pracovnej disciplíny

PZ má zmluvu na dobu neurčitú, považuje sa závažné porušenie pracovnej disciplíny nedostatočné plnenie výchovno-vzdelávacej činnosti - nedodržiavanie ŠKVP, jednoducho povedané proces vyučovania nie je vykonávaný ako sa to vyžaduje?
Ak je to závažné porušenie pracovnej disciplíny, je potrebné aby to bolo priamo špecifikované v pracovnej zmluve, prípadne v pracovnom alebo prevádzkovom poriadku, keď sa chceme na to odvolať pri výpovedi podľa § 68 odst. 1 písm. b. zákona 311/2004 v znení neskorších predpisov.
Ďakujem za odpoveď!

Maria Pavlikova
Závažné porušenie pracovnej disciplíny

Prvým predpokladom, aby ste mohli voči zamestnancovi uplatniť § 68 ods. 1 písm. b) Zákonníka práce je, že to musíte mať presne definované vo vnútornom predpise, s ktorým je každý zamestnanec preukázateľne oboznámený. Do pracovnej zmluvy sa nič také neuvádza. Vo vnútornom predpise musí byť uvedené, čo sa klasifikuje ako menej závažné porušenie pracovnej disciplíny, čo sa považuje za neplnenie alebo neuspokojivé plnenia pracovných povinností a aké sankcie v tom ktorom prípade zamestnávateľ uplatňuje. Pozrite aj § 63 ods. 1 písm. d) ods. 4 Zákonníka práce.