5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Marta M.
Mgr .

Dobrý deň ,

mám ukončené vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa , magisterské v odbore sociálna práca. Bola som prijatá ako začínajúca vychovávateľka - nekvalifikovaná s podmienkou doplniť si pedagogické vzdelanie čím skôr . Chcela by som požiadať o radu aké sú moje možnosti štúdia . Ak si urobím dvojročné pomaturitné štúdium v odbore učiť. v MŠ a vychovavatelstvo v budúcnosti budem môcť dosiahnuť najvyššiu platovu triedu 7 ? Budem kvalifikovaná na úrovni stredoškolského vzdelania, plus s vysokou školou neučiteľského charakteru.

Mám aj iné možnosti ? Je pre mňa vhodné DPŠ na vysokej škole ? Prípadne rozširujúce štúdium ? V budúcnosti chcem pracovať ako vychovávateľka. Dokážem si s mojou aktuálnou školou VS -odbor sociálna práca doplniť ped. vzdelanie aj prostredníctvom MPC, aby som bola kvalifikovaná ako vychovávateľka . Ďakujem

Maria Pavlikova
Mgr .

Ak si doplníte vzdelanie na strednej škole alebo MPC v podstate na platovom zaradení klesnete, dosiahnete max. 6. platovú triedu.. Musíte nadväzovať na vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Ak absolvujete doplňujúce pedagogické štúdium, kde jedna zo štátnic bude zameraná na vychovávateľstvo, voľný čas a pod., budete kvalifikovaná vychovávateľka. Prípadne DPŠ nadväzujúca na sociálnu prácu a rozširujúci modul DPŠ pre vychovávateľov alebo rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky, či nejaký iný predmet.

Mária G.
Ucitelstvo 1-4r

Dobry den,
Mam vystudovanu VS ucitelstvo pre 1st ZS , koncila som v r.2008. Zial zivotne udalosti ma prinutili pracovat v inom obore, kde som doteraz. Cize nemam ziadnu prax. Teraz premyslam, ze by som sa vratila k uceniu, len zvazujem na zaciatok vychovatelku v druzine alebo ucitelku v MŠ. Mozem so svojim vzdelanim robit aj vychovavatelku popr ucit v skolke? Ci by som si musela urobit dodatocne studium?
Dakujem

Maria Pavlikova
Ucitelstvo 1-4r

Ak máte vyštudované učiteľstvo pre prvý stupeň základnej školy, tak ste kvalifikovaná učiteľka prvého stupňa základnej školy aj vychovávateľka školského klubu detí. Učiteľka materskej školy kvalifikovaná nie ste.

Mária G.
Ucitelstvo 1-4r

Dakujem velmi pekne za odpoved