4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
PetraP111
DPŠ+RŠ

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou o radu. Mám záujem o DPŠ, s tým, že mám ukončený 2. stupeň VŠ - Ekonomika a riadenie cestovného ruchu. V mojom záujme by bolo po ukončení DPŠ absolvovať RŠ - program učiteľstvo pre primárne vzdelávanie, kde je podmienkou mať DPŠ, pokiaľ nemám vyštudovaný učiteľský smer. Chcela by som učiť na ZŠ 1. stupeň.
Ktorý program v rámci DPŠ by som si mala v mojom prípade vybrať, pokiaľ mám aj štátnicu z anglického jazyka? Na základe vyštudovanej VŠ, kde som ale nemala štátne skúšky, len obhajobu záverečnej práce by som si mohla zvoliť manažment, keďže som mala taký predmet. Môžem si vybrať aj program pedagogika alebo to musí byť len taký predmet, z ktorého mám štátnicu?
Má výber programu v rámci DPŠ nejaký vplyv na rozširujúce štúdium, resp. pokiaľ si zvolím anglický jazyk alebo manažment na DPŠ, potom absolvujem RŠ, oprávňuje ma to učiť na 1. stupni ZŠ?

Ďakujem Vám veľmi pekne za pomoc.

Prajem pekný deň.

Maria Pavlikova
DPŠ+RŠ

Dobrý deň,
píšte to príliš komplikovane, o to viac, že o zameraní doplňujúceho pedagogického štúdia a rozširujúceho štúdia budú rozhodovať na príslušnej vysokej škole. Ja Vám len poradím, nerobte vzdelania všetkým smermi, skúste sa zamerať na jednu líniu - primárne vzdelávanie.

PetraP111
DPŠ+RŠ

Dakujem za odpoved. Potrebovala by som hlavne vediet ci po absolvovani DPS a potom RS primarnej pedagogiky ziskam kvalifikaciu na ucitela 1. stupna ZS, prip. do akej triedy by som bola v tomto pripade zaradena. Dakujem

Maria Pavlikova
DPŠ+RŠ

Dobrý deň,
po absolvovaní DPŠ a následne rozširujúceho štúdia primárnej pedagogiky získate kvalifikáciu na učiteľa prvého stupňa základnej školy. Budete začínajúca v 6. platovej triede a následne po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania ako kvalifikovaná - samostatná v 7. platovej triede.