4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
UcitelkaHV
Učiteľ ZUŠ

Dobrý deň, Pani Pavlikova,
Chcela by som sa opýtať na možnosti zaradenia do platovej triedy ako učiteľka ZUŠ v odbore hra na klavíri. Mám ukončenú VŠ 2. stupňa v odbore učiteľstvo hudobnej výchovy, takisto mám maturitné vysvedčenie z konzervatória - v odbore hra na klavíri. Na 1.stupni VŠ som absolvovala praktické štátnice z hry na klavíri. Do budúca si plánujem ukončiť 5. a 6.ročník na konzervatóriu. Pani riaditeľka ma chce zaradiť do 4.triedy, keďže nemám ukončené absolutórium na konzervatóriu a VŠ je zamerané na hudobnú teóriu a nie v hre na klavíri. Je možnosť sa obhájiť aby mi bol uznaný aspoň 1.stupeň VŠ ak prebehli štátnice z nástroja ale v diplome je uvedená iba praktická interpretácia?

Maria Pavlikova
Učiteľ ZUŠ

Dobrý deň,
pri posudzovaní plnenia kvalifikačných predpokladov je dôležité, či ide o prvý pracovný pomer v školstve. Kvalifikačné predpoklady pre učiteľov ZUŠ sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 173/2003 Z. z, príloha č. 1, 1. diel, V. časť. Ak absolvujte 5. a 6. ročník konzervatória, mohli by Vás posúdiť podľa 7. bodu v oddiele A. Zaradenie do 4. platovej triedy nie je správne, máte vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa a mali by ste byť zaradená v 6. platovej triede. Nemám dostatok informácii, aby so Vás mohla kvalifikovane posúdiť.

Duricova
Učiteľ ZUŠ - inovačné vzdelávanie

Dobrý deň,
chcela by som poprosiť o radu, učiteľ ktorý neoznámil a nebol zaradený do plánu profesijného rozvoja priniesol 2 osvedčenia v rozsahu 50 h. o ukončení inovačného vzdelávania. Musíme mu priznať príplatok vo výške 2 x 3% alebo nemusíme a od kedy, keď jedno ukončil 20.3.2024 a druhé 15.5.2024.

Maria Pavlikova
Učiteľ ZUŠ - inovačné vzdelávanie

Dobrý deň,
príplatok podľa § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. za profesijný rozvoj za inovačné vzdelávanie patrí pedagogickému zamestnancovi od prvého dňa nasledujúceho mesiaca po podaní žiadosti. Nie je striktne viazaný na zaradenia do plánu profesijného rozvoja. Je vhodné upozorniť zamestnancov na nahlasovanie účasti na vzdelávaní vopred.