6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Lucia Vozarova
skolsky psycholog

Dobry den prjaem, zaujimalo by ma, ci ma moze skola prijat aj bez absolvovania skolskej psychologie, ktoru by som chela absolvovat zaciatkom skolkseho roku 2024/24. Ako absolventka 3. stupna VS studia momentalne bez specializacneho studia skolskej psychologie by som bola zaradena v akej platovnej triede? Mám 1 rocnu pedagogicku prax na VS plus 3 rocnu doktorandsku prax, ak sa tá pocíta. Vopred dakujem.

Maria Pavlikova
skolsky psycholog

Dobrý deň,
kvalifikačné predpoklady pre školského psychológa sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č.11. Neuvádzate Vaše vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Vysokoškolské vzdelanie tretieho stupňa nie je dôležité. Neviem Vás posúdiť.

Lucia Vozarova
skolsky psychológ

Mám absolvované štúdium pedagogiky-psychologie na PF UMB.

Maria Pavlikova
skolsky psychológ

Dobrý deň,
nedá sa z Vašich skromných informácii zaujať stanovisko. Plnenie kvalifikačných predpokladov podľa § 14 zákona č. 138/2019 Z. z. posúdi zamestnávateľ.

al123123al
Školský psychológ bez špecializačného vzdel.

Dobrý deň,

chcela by som sa informovať, či by som mohla vykonávať školského psychológa s tým, že zatiaľ nemám absolvované špec. vzdel. - školská psychológia. Vyštudovala som učiteľstvo psychológie v kombinácii s iným predmetom a išlo by o prvé zamestnanie, samozrejme s tým, že školskú psychológiu mám v pláne dorobiť. Ak áno, do akej doby treba začať so špec. vzdel. - hneď od septembra alebo napr. stačí aj budúci rok? Vopred ďakujem.

Maria Pavlikova
Školský psychológ bez špecializačného vzdel.

Dobrý deň,,
kvalifikačné predpoklady pre školského psychológa sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z,. príloha č. 11. Bez rozširujúceho štúdia na získanie kvalifikačného predpokladu na výkon pracovnej činnosti v kategórii psychológ ste nekvalifikovaná a neviem povedať za zamestnávateľa ako sa k tomu postaví. Odborní zamestnanci nemajú podľa zákona č. 138/2019 Z. z. lehotu na získanie kvalifikačného predpokladu.