6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Adela Bella
kvalifikácia

Dobrý večer p. Pavlíkova

Môžem sa opýtať aké správne kroky podniknúť na to, aby som bola kvalifikovaná vyučovať herectvo,( napr na ZUŠ či v CVČ ) ?

Ak mám vyštudované herectvo plus pedagogické minimum dis. art. no z iného umeleckého odboru
Plus si dorobím 3 ročnú kvalifikáciu na výučbu herectva formou kurzu a nie pod záštitou školy , (ktorú organizuje divadelná fakulta) akreditovanú ministerstvom školstva
Budem kvalifikovaná učiť herectvo ?

Adela Bella
akreditovaný kurz

Pre upresnenie, tento 3 ročný kurz je akreditovaný ministerstvom školstva a organizuje ho divadelná fakulta, no nie je to štúdium pod záštitou školy.
Krásne Vám ďakujem za odpoveď a správne nasmerovanie :)

Maria Pavlikova
kvalifikácia

Dobrý deň,
na Vašu otázku Vám neviem odpovedať. Skúste sa zorientovať vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č. 1, 1. diel, V. časť. Kurzy vo všeobecnosti nenahrádzajú požadované vzdelanie.

Adela Bella
kvalifikacia

Krásne Vám ďakujem za odpoveď. Dúfam , že som to prehľadala dobre, no našla som len to, že na učenie umeleckého odboru potrebuješ dis. art titul, nenašla podmienku, že musí byť z rovnakého odboru aký som vyštudovala (herectvo, ktoré túžim učiť) tak hádam, tak napriek tomu, že tie kvalifikovane kurzy nenahrádzajú požadované vzdelanie , hádam ak mám pedagogické minimum, síce z iného umeleckého odboru tak to nie je v rozpore s podmienkami, alebo sa mýlim? Krásne Vám ďakujem za odpoveď alebo návod ako túto odpoveď zistím , pretože neviem ako ďalej postupovať

Mimka97
Kvalifikácia a zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň p. Pavlíková.

Chcela by som sa poradiť. Momentálne pracujem na bežnej ZŠ ako pedagogický asistent už tretí rok, zvažujem však zmenu zamestnania.

Vyštudované mám:
SOŠ v odbore predškolská a elementárna pedagogika,
Bc. v odbore Pedagogika a
Mgr. v odbore Špeciálna pedagogika a pedagogika mentálne postohnutých.

- preto by som chcela vedieť:
1. Môžem učiť na 1. stupni bežnej ZŠ, alebo si potrebujem doplniť rozširujúce štúdium (prípadne iné)?
2. Ak by som nastúpila do bežnej MŠ ako učiteľka, tak to akej platovej triedy by som bola zaradená?
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

Maria Pavlikova
Kvalifikácia a zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň,
ste kvalifikovaná učiteľa materskej školy na úrovni úplného stredného odborného vzdelania a s ohľadom na vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, ktoré je iné ako požadované vyhláškou budete zaradená do 6. platovej triedy. Ako učiteľka prvého stupňa základnej školy ste nekvalifikovaná a musíte absolvovať rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky.