3 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Evka1
1. Atestácia

Dobrý deň pani Pavlíková, mám takú otázku. Som zaradena ako učiteľka špeciálnej triedy základnej školy. Ak by som chcela urobiť 1.atestaciu, neviete mi poradiť v akej kategórii by som ju mala robiť? Mám vyštudovaný odbor ŠP - PMP, rozširujúce štúdium učiteľstvo primárneho vzdelávania. V roku 2019 som absolvovala rigoroznu skúšku z pedagogiky primárneho vzdelávania. Nasleduje druhá moja otázka - môže mi byť uvedená rigoroznu skúška uznaná ako 1. atestácia pri mojom zaradení?
Ďakujem za odpovede.

Maria Pavlikova
1. Atestácia

Dobrý deň,
atestáciu musíte urobiť v kategórii učiteľ. Ak sme vykonali rigoróznu skúšku v súlade s § 30 ods. 1, písm. c), 1. - 3. bod, tak po piatich rokov od zaradenia samostatný učiteľ Vám ju uznajú ako prvú atestáciu.

Evka1
1. Atestácia

Ukončila som rigorózne konanie v študijnom programe učiteľstvo pre primárne vzdelávanie, v študijnom odbore Učiteľstvo a pedagogické vedy. Zaradená som ako učiteľka špeciálnej triedy ZŠ od 1.9.2024. Pre moje zaradenie som nikde nenašla možnosť atestácie . Doteraz som pracovala ako ŠŠP, čo tiež patrí k pedagogickým zamestnancom. Rigorózna skúška mi uznaná nebola. Ako samostatný pedagogický zamestnanec pracujem už niekoľko rokov. Nestačí to na uznanie rigorózky? Ako učiteľka v špeciálnej triede som už pracovala aj pred ŠŠP. Prepáčte, ak sú to „divné“ otázky, no neviem sa z toho vymotať.