6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Evka1
1. Atestácia

Dobrý deň pani Pavlíková, mám takú otázku. Som zaradena ako učiteľka špeciálnej triedy základnej školy. Ak by som chcela urobiť 1.atestaciu, neviete mi poradiť v akej kategórii by som ju mala robiť? Mám vyštudovaný odbor ŠP - PMP, rozširujúce štúdium učiteľstvo primárneho vzdelávania. V roku 2019 som absolvovala rigoroznu skúšku z pedagogiky primárneho vzdelávania. Nasleduje druhá moja otázka - môže mi byť uvedená rigoroznu skúška uznaná ako 1. atestácia pri mojom zaradení?
Ďakujem za odpovede.

Maria Pavlikova
1. Atestácia

Dobrý deň,
atestáciu musíte urobiť v kategórii učiteľ. Ak sme vykonali rigoróznu skúšku v súlade s § 30 ods. 1, písm. c), 1. - 3. bod, tak po piatich rokov od zaradenia samostatný učiteľ Vám ju uznajú ako prvú atestáciu.

Evka1
1. Atestácia

Ukončila som rigorózne konanie v študijnom programe učiteľstvo pre primárne vzdelávanie, v študijnom odbore Učiteľstvo a pedagogické vedy. Zaradená som ako učiteľka špeciálnej triedy ZŠ od 1.9.2024. Pre moje zaradenie som nikde nenašla možnosť atestácie . Doteraz som pracovala ako ŠŠP, čo tiež patrí k pedagogickým zamestnancom. Rigorózna skúška mi uznaná nebola. Ako samostatný pedagogický zamestnanec pracujem už niekoľko rokov. Nestačí to na uznanie rigorózky? Ako učiteľka v špeciálnej triede som už pracovala aj pred ŠŠP. Prepáčte, ak sú to „divné“ otázky, no neviem sa z toho vymotať.

Maria Pavlikova
1. Atestácia

Dobrý deň,
rigorózna skúška ste vykonali pre kategóriu učiteľ, v ktorej ste zaradená aj teraz. Nemusí byť vykonaná pre učiteľku špeciálnej školy. V špeciálnej škole nesledujeme aprobačné predmety Toto je v poriadku. Treba ešte zistiť, či plníte podmienku piatich rokov zaradenia v kariérovom stupni samostatný pedagogický zamestnanec. Píšete, že ako samostatný pedagogický zamestnanec pracujete niekoľko rokov - koľko ? Píšete opakovane to isté, ale § 30 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. ste asi nečítali. Niekoľko rokov neviem posúdiť či je to viac ako päť.
Prečítajte si aj moju predchádzajúcu odpoveď a skontrolujte si podľa platových dekrétov koľko rokov ste zaradená ako samostatný pedagogický zamestnanec.

Evka1
1. Atestácia

Dobrý deň. Pracujem ako pedagogický zamestnanec viac ako 10 rokov. Paragraf som čítala, ale keďže mi atestaciu neuznali ako ŠŠP, tak teraz som si nie istá, či by ju mali uznať. Podľa toho čo ste napísali, tak áno. Veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď a trpezlivosť. Pekný deň.

Maria Pavlikova
1. Atestácia

Dobrý deň,
argumentujte tým, že v § 30 zákona č. 138/2019 Z. z. sa vyžaduje viac ako päť rokov zradenia v kariérovom stupni samostatný pedagogický zamestnanec bez bližšieho uvedenia kategórie.