2 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Nana1503
Platova trieda do mš

Pekný večer prajem,
Obraciam sa na Vás s prosbou upresnenia platovej triedy v materskej škole. Nik mi nevie zodpovedať otázku, ohľadom platovej triedy. So zamestnávateľom sa nám názory križujú. Prejdem rovno k veci. Mam vyštudovaný odbor Vychovávateľstvo. Pracovala som 8 mesiacov v Súkromnej materskej škole. Absolvovala som v nej aj adaptačné vzdelanie. Následne som pristúpila do štátnej materskej školy. Zmluvu som mala na 1 rok. V tomto období som otehotnela a zostala doma na Pn a neskôr s dieťaťom na materskej dovolenke. Počas toho, mi pracovný pomer skončil.
Po 3 rokoch som nastúpila do zamestnania nového. Do akej platovej triedy by som mala patriť? Ak mám vyštudované Vychovávateľstvo ale zároveň mám absolvovane adaptačné vzdelanie ? Ako je to s podmienkou začať študovať do 2 rokov od nástupu ? Pokiaľ som menila zamestnávateľov a zostala na MD?

Vopred ďakujem za vyjasnenie celej situácie.

Maria Pavlikova
Platova trieda do mš

Dobrý deň,
kvalifikačné predpoklady pre učiteľky materských škôl sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č. 1, 1. diel, I. časť. Nepíšete na úrovni akého vzdelania máte vyštudované vychovávateľstvo, tak zaradenie do platovej triedy neviem posúdiť. Splniť kvalifikačné predpoklady podľa § 83 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. musíte do štyroch rokov od vzniku prvého pracovného pomeru v školstve. Táto doba sa neprerušuje materskou dovolenkou.