4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
MajkaUzikova
uznanie atestácií

Dobrý deň . Chcela by som Vás poprosiť o radu ohľadom uznania atestácií. Na našej škole máme školského špeciálneho pedagóga. Zamestnanec absolvoval 1. atestáciu aj 2. atestáciu v období, keď pracoval ako odborný zamestnanec - logopéd v špeciálnej škole. 1. atestácia - téma Odmena a trest u žiakov špeciálnej základnej školy
a 2 atestácia na tému Tvorivo-humanistické vyučovanie slovenského jazyka a literatúry v špeciálnej základnej škole. Potrebujeme poradiť - ktorú atestáciu uznať, keď vykonáva činnosť školského špeciálneho pedagóga na základnej škole - nie v špeciálnej základnej škole. Ďakujem.

Maria Pavlikova
uznanie atestácií

Dobrý deň,
ak má pedagogický zamestnanec vykonanú prvú alebo druhú alebo obidve atestácie v kategórii odborného zamestnanca a v súčasnosti vykonáva pracovnú činnosť v kategórii pedagogického zamestnanca, pri uznávaní atestácii nehľadíme na tému atestácie, ale iba na kategóriu, v ktorej boli vykonané. Vo Vašom prípade sa uplatní § 30 ods. 1 písm. b) zákona č. 138/2019 Z. z. a školský špeciálny pedagóg sa zaradí do kariérového stupňa školský špeciálny pedagóg s prvou atestáciou. Uvedený postup platí aj pri zmene kategórie pedagogického zamestnanca na odborného zamestnanca.

MajkaUzikova
Uznanie atestácií

Ďakujem za odpoveď. Ešte by som sa chcela uistiť, či som to pochopila správne. napr. ak bola ako pedagogický zamestnanec a urobila si 1, aj 2. atestáciu pre kategóriu pedagogický zamestnanec a pracovala ako logopéd - odborný zamestnanec, tak sa jej uznala iba 1. atestácia. Ak by bola ďalej ako pedagogický zamestnanec napr. školský špeciálny pedagóg, tak sa jej uznáva aj tá 2. atestácia? Obidve atestácie boli vykonané podľa Vyhlášky Ministerstva školstva SR číslo 41/1996 Z.z. o odbornej a pedagogickej spôsobilosti pedagogických pracovníkov. Nemá tam žiadnu vyznačenú kategóriu - iba pre pedagogických pracovníkov. Ďakujem

Maria Pavlikova
Uznanie atestácií

Dobrý deň,
nechápeme sa asi dobre. Učiteľ vykoná atestáciu ako psychológ, neuznáme ju. Ak vykoná aj druhú atestáciu ako psychológ, ale pracuje ako učiteľ, tak ani tú neuznáme. Je to uvedené v § 60 ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. Vy ste sa pýtali na prípad, že má obidve atestácie vykonané a priznané pre kategóriu odborný zamestnanec, lebo pracoval ako odborný zamestnanec, ale teraz je preradený do kategórie školský špeciálny pedagóg, tak sa postupuje ako som uviedla v predchádzajúcej odpovedi.