3 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Erika Trnsk
uvádzajúci učiteľ

Dobrý deň, potrebujem usmerniť, keďže máme začínajúce učiteľa ale nemáme žiadneho učiteľa s 1.atestáciou. Požiadala som teda druhú školu, či by spravili adaptačné pre nášho učiteľa. Súhlasili ale teraz nastala otázka. Môžeme zamestnať ich učiteľa na dohodu o vykonaní práce, kde by bola vyšpecifikovaná práca? alebo príplatok na uvádzajúceho učiteľa vyplatí škola svojmu zamestnancovi a nám len vyfakturujú vykonanie práce aj s odvodmi za príplatok?
Ďakujem za usmernenie.
Erika

Maria Pavlikova
uvádzajúci učiteľ

Dobrý deň,
obidva spôsoby by sa mohli akceptovať. Ja by som navrhovala dohodu s druhou školou, kde sa dohodnete na učiteľovi a podmienkach práce - dochádzka a pod. a platových náležitostiach s refundáciou nákladov, alebo, že Vy ho budete platiť na dohodu o vykonaní práce. Komunikujte aj so samotným uvádzajúcim učiteľom, aby nepociťoval ujmu, hlavne finančnú.

Michaelatom
Uvádzajúci pedagogický zamestnanec

Dobrý deň, kolegyňa má 1. atestáciu ako majsterka odbornej výchovy, avšak v tomto školskom roku ako majsterka nepracuje, je zaradená ako samostatný PZ (učiteľ odborných predmetov). Môže byť uvádzajúci pedagogický zamestnanec pre novú majsterku?
Ďakujem.