4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
marikanr
Príplatok za profesijný rozvoj

Dobrý deň, prosím Vás od 1.9.2024 sme prijali do pracovného pomeru zamestnankyňu na pracovnú pozíciu učiteľka anglického jazyka. Vyštudované má prekladateľstvo a tlmočníctvo v špecializácii anglický jazyk a kultúra - francúzsky jazyk a kultúra. Ďalej má vykonanú základnú štátnu jazykovú skúšku z anglického jazyka, prislúcha jej prosím za túto štátnu jazykovú skúšku príplatok za profesijný rozvoj?
Ďakujem
Mária

Maria Pavlikova
Príplatok za profesijný rozvoj

Dobrý deň,
v ktorom roku má Vaša zamestnankyňa absolvovanú štátnu jazykovú skúšku a pýtam sa, prečo má štátnu jazykovú skúšku, ktorú nepotrebuje a nie doplňujúce pedagogické štúdium, ktoré musí mať, aby bola kvalifikovaná.

marikanr
Kvalifikácia

Dobrý deň, štátnu jazykovú skúšku robila 2.júna 2003 na Štátnej jazykovej škole. Dotyčná už učila na strednej škole anglický jazyk a bola uznaná na základe vyhlášky 437/2009 časť VII. bod 17b za kvalifikovanú. V r.2013 v danej škole ukončila PP a išla na materskú a rodičovskú dovolenku, na ktorej bola až do februára 2024. Od 1.9.2024 sme ju prijali k nám učiť anglický jazyk na základnej škole II. stupňa. Môžeme ju tiež uznať ako kvalifikovanú?
Vopred ďakujeme za usmernenie a odpoveď

Maria Pavlikova
Kvalifikácia

Dobrý deň,
príplatok za profesijný rozvoj podľa 14e zákona č. 553/2003 Z. z. za štátnu jazykovú skúšku Vašej učiteľke nepatrí. Plnenie kvalifikačných predpokladov by som posúdila v súlade s vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č. 1, 1. diel, v III. časti, 6. bod. V tom prípade sa vyžaduje doplňujúce pedagogické štúdium. Dá sa posúdiť aj podľa 3. oddielu, IV. časť bez doplňujúceho pedagogického štúdia. Za kvalifikovanú ju uznať v podstate môžete.