6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Tama
Ako správne zaradiť zamestnanca

Pekný deň, prosím Vás o radu. Zamestnankyňa nastúpila k nám do špeciálnej MŠ. Predtým pracovala na zš ako učiteľka prvého stupňa.
Má ukončené vzdelanie Učiteľstvo pre 1. stupeň ZŠ Mgr. a rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky. Akreditačná komisia jej uznala 33 kreditov v máji 2011 za metodické príručky.
Ďalších 169 kreditov získala za kvalifikačné vzdelávanie pg. zcov na vyučovanie ďalšieho študijného odboru alebo aprobačného predmetu pre kategóriu : učiteľ pre primárne vzdelávanie s názvom: Jazyková príprava kvalifikovaných učiteľov 1. stupňa ZŠ... Platnosť kreditov do: 31. 05. 2020.
V apríli 2014 získala osvedčenie o prvej atestácii v kategórii: učiteľ pre primárne vzdelávanie.
V októbri 2018 získala ďalších 8 kreditov za aktualizačné vzdelávanie určené pre kategórie: učiteľov predprimárneho, primárneho a nižšieho stredného vzdelávania bez obmedzenia kariérovej pozície.
Chcem Vás veľmi pekne poprosiť o pomoc pri zaradení zamestnanca a priznania príplatku za profesijný rozvoj. V predošlom zamestnaní na zš jej bol priznaný 12% príplatok.
Patrí jej príplatok za profesijný rozvoj aj v špeciálnej mš, nakoľko kredity sú určené pre učiteľov 1. stupňa zš?
Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Ako správne zaradiť zamestnanca

Ak Vám zamestnankyňa predloží potvrdenia od predchádzajúceho zamestnávateľa, že od 1. 9. 2019 jej bol vyplácaný príplatok za profesijný rozvoj podľa § 32g zákona č. 553/003 Z. z., budete vo vyplácaní pokračovať. Vy kreditové vzdelávanie neprehodnocujete, v podstate ani nepotrebujete doklady, ak budete mať potvrdenie od predchádzajúceho zamestnávateľa. Čo sa týka plnenia kvalifikačných predpokladov, postupujte podľa vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1 druhý diel, prvá časť.

Hana 33
Zaradenie do platovej triedy

Dobry den,
prosim Vas chcem sa spytat do ktorej triedy bude zaradena ucitelka v materskej skole,ktora ma ukoncene VS vzdelanie 2.stupna (Mgr.) odbor ucitelstvo predmetov Pedagogika a Vychova k obcianstvu po ukonceni adaptacneho vzdelavania a po absolvovani 2rocneho rozsirujuce predprimarneho vzdelavania na vysokej skole. Dakujem pekne za odpoved

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

Kvalifikačné predpoklady pre učiteľov materských škôl sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1, 1. diel, I. časť. V tejto časti sú vzdelania zoradené podľa roku ukončenia. Predpokladám, že ste vo vyhláške hľadali vzdelanie, ktoré má Vaša zamestnankyňa, a to v časti vzdelanie ukončené do 31. augusta 2019. Mohli ste ho nájsť v bode 4, kde je uvedené, že je potrebné absolvovať rozširujúce štúdium predškolskej pedagogiky. Z toho Vám jasne vyšlo, že Vaša učiteľka je kvalifikovaná na úrovni vysokoškolského vzdelania druhého stupňa a po ukončení adaptačného vzdelávania ste ju zaradili do kariérového stupňa samostatná učiteľka do 7. platovej triedy.

Vodnari
Zaradenie do platovej triedy

Dobrý deň,

prosím Vás, chcem sa opýtať, zamestnankyňa urobila 2.atestačnú skúšku 3.2.2020 ,ale 1.atestačnú skúšku si urobila iba v priebehu roka 2017, to znamená, že nemá 5 rokov v 8.platovej triede. Môžem ju preradiť do 9.platovej triedy? Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Zaradenie do platovej triedy

V § 30 ods. 2 písm. a) zákona č. 138/2019 Z. z. je jednoznačne uvedené, že do kariérového stupňa pedagogický zamestnanec s druhou atestáciou sa zaradí pedagogický zamestnanec, ktorý má vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa a bol najmenej päť rokov zaradený v kariérovom stupni pedagogický zamestnanec s prvou atestáciou. Nemôžete ho preradiť do 9. platovej triedy, keď nespĺňa zákonnú podmienku.