4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Tanca2a8
Studium

Dobry den.
Chcela by som sa opytat co by bolo prospesnejsie studovat ak chcem pracovat ako ucitelka v MŠ. Mam ukoncene ucitelstvo vseobecno vzdelavacich predmetov. Je moznost rozsirit si kvalifikaciu o predskolsku pedagogiku ajbinak ako pomaturitnym 2 rocnym studiom na strednej skole? To by som bola v 6 triede? Bol by mi priznany titul Mgr? Alebo existuje nejake externe studium predskolsk.pedag. na VŠ aby som mala potrebnu kvalifikaciu. Do uvahy pripada externe studium max 3 roky. Je nieco take?
Dakujem?

Maria Pavlikova
Študium

Vašu kvalifikáciu si môžete rozšíriť jednak dvojročným pomaturitným štúdiom bez zvýšenia triedy alebo rozširujúcim štúdiom predškolskej pedagogiky. Na príslušnej vysokej škole sa musíte o možnostiach štúdia informovať sama.

Michaela Leskovie
Otázka

Dobrý deň prajem, chcela by som sa Vás opýtať aké možnosti mám. Ukončila som bakalárske štúdium na filozofickej fakulte odbor slovenský jazyk a literarúra a filozofia. Je možné sa pracovne uplatniť ako pedagóg na základnej škole (1.2.stupňa) ? Alebo aké sú alternatívy? Či je prospešnejšie urobiť si aj magisterské študium? Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Otázka

Určite je prospešnejšie absolvovať magisterské štúdium, dokonca je to nevyhnutné, pretože základný kvalifikačný predpoklad v súlade s § 11 ods. 1 písm. a) zákona č. 138/2019 Z. z., je pre učiteľa základnej školy najmenej vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa.