9 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Základná škola ...
Kvalifikovanosť

Pedagogický zamestnanec študoval na Užhorodskej štátnej univerzite.
Nostrifikačná doložka znie - odbor - ruský jazyk a literatúra nadobudol kvalifikáciu stredoškolský a vysokoškolský učiteľ.

Učil na druhom stupni RUJ a NEJ (štátna jazyková skúška z nemeckého jazyka).
V roku 2013 si na KU v Ružomberku doplnil kvalifikáciu - štúdium špeciálnej pedagogiky pre pedagogického zamestnanca v školách a školských zariadeniach pre deti alebo žiakov so zdravotným znevýhodnením (vydané len vysvedčenie o špeciálnopedagogickej spôsobilosti). Odvtedy učil v špeciálnych triedach, ktoré boli zriadené v bežnej škole.

V školskom roku 2022/2023 učí len 6 hodín v špeciálnych triedach, ktoré sú zriadené v bežnej škole a zvyšný úväzok je na druhom stupni v bežných triedach (VYV, HUV, INF, TSV a 2xRUJ).

Je kvalifikovaný učiť výchovy v bežných triedach?
Ďakujem

Základná škola ...
Kvalifikovanosť - doplnenie

Vysvedčenie o špeciálnopedagogickej spôsobilosti - úspešné ukončenie štúdia špeciálnej pedagogiky pre pedagogického zamestnanca v školách a školských zariadeniach pre deti alebo žiakov so zdravotným znevýhodnením - bolo vydané ako príloha k diplomu, ktoré bolo vydané na Užhorodskej štátnej univerzite.

Maria Pavlikova
Kvalifikovanosť - doplnenie

Špeciálna pedagogika a vyučovanie v špeciálnej triede je v poriadku. Na základe čoho by mal byť kvalifikovaný na vyučovanie výchov na základnej škole ?

zsr
Kvalifikovanosť

My sme si mysleli, že ak PZ pre 1 až 4 ročník ZŠ môže učiť výchovy na druhom stupni, tak aj PZ so špeciálnou pedagogikou sa berú ako prvostupniari a môžu učiť výchovy na druhom stupni.

Maria Pavlikova
Kvalifikovanosť

Áno, učiteľ prvého stupňa základnej školy je kvalifikovaný učiť výchovy na druhom stupni. Ak sa Vám zdá aj takáto kombinácia vhodná, tak je to na Vás. Písali ste, že je kvalifikovaný stredoškolský a vysokoškolský učiteľ.

Stellka
Platova trieda

Dobry deň potrebujem vedieť Som triedna ucitelka v sms 4 roky mam strednu pedagogicku školu teraz studujem specialnu pedagogiku v 4 rocniky vysokej skoly Akú triedu by som mala mať Dakujem

Dancul11
1.atestácia

Dobrý večer,

potrebujem poradiť.
V auguste 2006 som sa zamestnala na ZŠ ako učiteľ 1. stupňa ZŠ. Od tohto roku sa mi počíta aj pedagogická prax. V máji 2008 som nastúpila na materskú dovolenku a rovnako v auguste tohto roku som ukončila aj rozširujúce štúdium anglického jazyka na Prešovskej univerzite štátnou skúškou.
V auguste 2011 som nastúpila na to isté miesto, po troch rokoch materskej. V tom čase mi zamestnávateľ uznal rozširujúce štúdium ako 1. atestáciu.
Takto som bola v platovej triede ako učiteľ s 1. atestáciou až do roku 2017. Vtedy som pracovný pomer ukončila so zápočtom rokov 11 rokov a 156 dní.
5 rokov som pracovala v inej oblasti. Od 1. septembra 2022 som sa opäť zamestnala v školstve ako učiteľ 1. stupňa na súkromnej škole.
A moja otázka znie /keďže riaditeľka má pochybnosti o uznaní 1. atestácie/, či mám nárok na uznanie 1. atestácie? Argumentuje tým, že v roku 2011 som nemala 5 rokov praxe, tvrdí, že materská sa neráta do priamej pedagogickej praxe. V roku 2011 som mala 5 rokov praxe, ale z toho bola 3 roky materská. Bolo potrebných 5 rokov priamej pedagogickej praxe, aby mi bolo uznané rozširujúce štúdium ANJ ako 1. atestácia?
Ďakujem za odpoveď.

Ivana Strečanská
1. atestácia

Dobrý deň prajem,
chcela by som poprosiť o radu. Po ukončení Bc. som sa zamestnala ako začínajúca vychovávateľka v detskom domove (zmluva od 1.8. 2017). Neskôr som pani riaditeľkou bola preradená, ako samostatný vychovávateľ v detskom domove, kde som si splnila povinnosť adaptačného vzdelávania, ktoré mi začalo 1.5. 2018 a ukončilo sa 30.4. 2019. Neskôr som prestúpila do zamestnania - vychovávateľka v školskom klube detí od 10.10. 2019, kde vedenie školy znovu chcelo odo mňa adaptačné vzdelávanie bez výstupu, t.j. mala som pár otázok a mala som aj uvádzajúcu vychovávateľku ... Trochu mi robí guláš vyznať sa v tom, aké adaptačné vzdelávanie mi platí, aby som mohla plnohodnotne začať riešiť moju prvú atestáciu, keďže moju odbornú prax mám niečo vyše 5 rokov,
Vopred ďakujem za akúkoľvek rada.
S pozdravom Strečanská.

Maria Pavlikova
1. atestácia

Adaptačné vzdelávanie Vám platí to, kde máte pravdepodobne rozhodnutie (do 1. 9. 2019) alebo protokol. Iné netreba vykonávať. Riaditelia buď žiadajú viacej adaptačných vzdelávaní alebo neposkytnú žiadne.