5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
kiara
KREDITY

Dobrý deň,

prosím Vás aká legislatíva upravuje vyplácanie kreditového príplatku pri zmene zamestnávateľa ? Môj nový zamestnávateľ požadoval predložiť potvrdenie o uznaní kreditov a vyplácaní príplatku od pôvodného , prvého zamestnávateľa. Prečo je v tejto veci nejednotnosť medzi riaditeľmi ?
Niektorí riaditelia toto potvrdenie nevyžadujú a kreditový príplatok vyplácajú na základe predložených osvedčení .

Maria Pavlikova
KREDITY

Dobrý deň,
nejednotnosť medzi riaditeľmi je z dôvodu, že niektorí riaditelia sa neriadia aplikačnou pomôckou, ktorú vydalo MŠVVaŠ SR a ktorá je určená pre riaditeľov na zabezpečenie jednotného postupu. Nový zamestnávateľ nemá prečo znovu posudzovať osvedčenia a pedagogický zamestnanec nemá prečo predkladať tie isté osvedčenia ďalším zamestnávateľom. V aplikačnej pomôcke je jasne uvedené, že kreditový príplatok vyplácaný do 31. 8. 2019 podľa § 14 ods. 2 zákona č. 553/2003 Z. z. sa od 1. 9. 2019 pretransformoval na príplatok za profesijný rozvoj podľa § 32g uvedeného zákona. https://www.minedu.sk/data/att/15260.pdf

kiara
Kredity

Ďakujem za vysvetlenie. Takže vďaka tomuto chaosu som prišla o pol roka vyplácania príplatku.
Od pôvodného zamestnávateľa som dané potvrdenie pri odchode vr. 2018 nedostala.
2 roky som bola mimo školstva. U nového zamestnávateľa toto potvrdenie pri nástupe v r. 2020 nevyzadovali. A tento rok mi zamestnávateľ najskôr oznámil, že mi predložené kredity nemôže uznať z dôvodu, že teraz pracujem na Spojenej škole =špeciálna a tam moje kredity nemajú platnosť.
Predtým som tiež pracovala na škole pre deti so ŠVVP ale nebola to špeciálna škola, ale normálna ZŠ. Keď som sa na to ohradila, zamestnávateľ prehodnotil situáciu a kredity mi uzná, ale potrebuje to potvrdenie od pôvodného zamestnávateľa. To bol už koniec novembera.
Od známeho riaditeľa som mala informáciu že kredity mi vyplatia aj spätne, takže som žiadosť pôvodnému zamestnávateľovi posielala 10.1.2023 (z dôvodu, že bola škola pôvodného zamestnávateľa zatvorená kvôli chripkovym prázdninam a následne vianočným, takže som neriskovala, že mail prehliadnu).
Odpoveď som dostala po 5 týždňoch 15.2. Aj to až na osobnú intervenciu že odpoveď nemám.
Telefonicky som o žiadosti pre istotu v deň odoslania informovala aj pôvodného zamestnávateľa, ktorý mi prisľúbil, že samozrejme žiadosť vybaví.
Je v poriadku, že im to trvalo 5 týždňov? A ak by som nebola opakovane žiadala o odpoveď, tak čakám dodnes...

Annina
Kredity

Dobrý, nevidím problém, aby starý zamestnávateľ potvrdil výšku vyplácaného príplatku za profesijný rozvoj. Takto by to malo byť správne. Pred účinnosťou zákona 138/2019 sa niektoré kredity použili na vykonanie atestácii, tak potom stratili platnosť.

kiara
Kredity

Ak by bolo všetko prepojené elektronicky, nebol by žiaden problém.. Takto chodiť s papiermi od jedného k druhému...
Každý riaditeľ by si natukol zamestnanca a mal by k dispozícii všetky jeho podklady a nebol by žiaden problém