5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
sandy16
pedagogické vzdelanie na úrovni strednej aj vysokej školy

Dobrý deň,
máme záujemkyňu o miesto vychovávateľky v ŠKD. Má strednú pedagogickú školu-učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo a vysokú školu Mgr. - učiteľstvo geografie a pedagogiky. Môžeme túto uchádzačku zaradiť ako samostatného PZ do 5. triedy alebo jej patrí 7. trieda? Neradi by sme niekoho ukrátili o plat a ešte sme takúto kombináciu vzdelania pri zaraďovaní nemali.
Ďakujeme veľmi pekne za odpoveď.

Maria Pavlikova
pedagogické vzdelanie na úrovni strednej aj vysokej školy

Dobrý deň,
Vaša vychovávateľka nemá žiadnu zvláštnu kombináciu vzdelaní. Je kvalifikovaná na úrovni úplného stredného odborného vzdelania a tiež vysokoškolského vzdelania. Je to veľmi prospešné. Zaradíte ju podľa toho, či absolvovala adaptačné vzdelávanie alebo nie. Keďže ste to neuviedli, neviem ju zaradiť, ale v žiadnom prípade to nebude 5. platová trieda. 6. platová trieda ako začínajúca a 7. platová trieda ako samostatná vychovávateľka.

sandy16
zaradenie

Ďakujem.
Máme ešte jednu uchádzačku, ktorá má vyštudovaný 2. stupeň na Slovenskej technickej univerzite (predtým gymnázium). Dodatočne si dorobila maturitu na strednej pedagogickej škole v odbore učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo. V takomto prípade pri zaraďovaní zohľadňujeme nejako, že má aj vysokú školu v inom obore alebo je pre nás podstatná len tá maturita a po adaptačnom vzdelávaní bude iba v 5. triede?

Maria Pavlikova
zaradenie

Dobrý deň,
vždy posudzujeme celé vzdelanie a do kariérovej pozície zaraďujeme s ohľadom na najvyššie dosiahnuté vzdelanie. Nepíšete v akej kategórii je zaradená. Domyslím si, že ako vychovávateľka. Stredné vzdelanie je kvalifikačný predpoklad pre vychovávateľku. Vysokoškolské vzdelanie je iné ako požadované a tak ju po adaptačnom vzdelávaní zaradíte ako samostatnú vychovávateľku do 6. platovej triedy.

Elena Brenkusová
Pedagogický asistent

Dobrý deň, od 1 9 2024 máme
PA na 0,5 úväzku. Je to študentka pedag.fakulty v Nitre, momentálne ide do 2.ročníka formá-diaľkové štúdium, bude zaradená do 5.plat.triedy a bude začínajúci zamestnanec? Teda ako riaditeľka jej robím adaptačné vzdelávanie a po ňom ide do kariérneho stupňa samostatný PZ a tiež postúpi do 6.plat.triedy, ak ešte nemá ukončenú pedagogickú fakultu? Ďakujem za odpoveď.