9 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Anonymous
Mária Pavlíková

Poprosím o usmernenie. Pedagogickyý asistent ma strednú školu gymnázium, následne ukončené DPŠ a potom VŠ II. stupňa Sociálna práca. Môžem asistenta zaradiť do 6 PT keď už je samostatný pedagogicky zamestnanec?

D a r i n a
atestacia

Chcem sa spýtať mozem si spravit atestáciu 10 rokov som pracovala ako vychovávateľka a teraz pracujem ako učiteľka 1.stupňa už 4 rokov.
Som vedená ako samostatný pedagogický asistent

Dakujem za odpoved

D a r i n a
atestacia

Chcem sa spýtať mozem si spravit atestáciu 10 rokov som pracovala ako vychovávateľka a teraz pracujem ako učiteľka 1.stupňa už 4 rokov.
Som vedená ako samostatný pedagogický zamestnanec

Dakujem za odpoved

Maria Pavlikova
atestacia

Dobrý de,
podmienkou na uznanie atestácie je v súlade s § 30 ods. 1 písm. a) zákona č. 138/2019 Z. z. päť rokov zaradenia v príslušnej kategórii a v kariérovom stupni samostatný. Ak chcete vykonať atestáciu pre kategóriu učiteľ, tak môžete a uznajú Vám ju, ak podmienku piatich rokov splníte.

JozefM
kvalifikácia

Prosím o usmernenie. Kolegyňa má skončené vysokoškolské vzdelanie II.stupňa, aprobácia 1-4. Zároveň má skončené štúdium rozšírenej pedagogickej spôsobilosti pre anglický jazyk. Na vysvedčení sa píše, že týmto štúdiom získal menovaný spôsobilosť na výučbu Aj na 1-4. Štúdium skončila v roku 2010. Má spôsobilosť aj na výučbu Aj na druhom stupni? Má k dispozícii aj stanovisko Ministerstva školstva, že vzdelanie platí aj pre druhý stupeň. Je to naozaj tak aj v dnešných podmienkach? Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
kvalifikácia

Dobrý deň,
nedovolím si spochybniť stanovisko ministerstva školstva. Ešte za účinnosti vyhlášky MŠ č. 437/2009 Z. z. sa toto vzdelanie uznávalo aj pre druhý stupeň základnej školy. Vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č. 1, 1. diel, III. časť to vidíme v bode 43 alebo 44.

Ivča 25
zaradenie do patovej triedy

Dobrý deň,
prosím o usmernenie. Zamestnanec bude prijatý ako učiteľ do špeciálnej ZŠ, bez praxe. Má ukončené - stredné odborné vzdelanie: Učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo, ďalej Vysokoškolské magisterské štúdium: Učiteľstvo akademických predmetov - Slovenský jazyk a literatúra a Estetická výchova. Tretí stupeň vysokoškolského štúdia, ODBOR: Pedagogika, a následne aj Rozširujúce štúdium, ODBOR: Pedagogika mentálne postihnutých. Bude zaradený ako začínajúci v 6. triede a po absolvovaní adapt. v 7 triede,

Maria Pavlikova
zaradenie do patovej triedy

Dobrý deň,
Váš učiteľ je kvalifikovaný učiteľ špeciálnej základnej školy a zaradíte ho do kariérového stupňa tak ako uvádzate, pracovná trieda dva.

Ivča 25
zaradenie pedagogického asistenta do PT

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, ako zaradiť pedagogického asistenta? Jedná sa o prvý pracovný pomer v školstve preto bude ako začínajúci pedagogický asistent.
-ukončené gymnázium;
- VS I. stupňa- nepedagogického smeru,
- absolvovaný Základný modul doplňujúceho pedagogického štúdia pre vychovávateľov a pedagogických asistentov
- Rozširujúci modul doplňujúceho pedagogického štúdia pre vychovávateľov
Je potrebné absolvovať ešte aj rozširujúci model doplňujúceho pedagogického štúdia pre asistentov, aby bol kvalifikovaný?
Môžem mu uznať VS 1st. a podmieniť to §83 zákona 138/2019 Z.z. o doplnení si štúdia? zaradím ho ako VS1- začínajúci- PT 5 a po absolvovaní adaptačného do 6PT ako samostatný?