15 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
PG
Zaradenie samostatného pedagogického asistenta do platovej triedy

Dobrý deň, pani Pavlíková.

Chcela by som Vás poprosiť o posúdenie zaradenia samostatného pedagogického asistenta do platovej triedy.

Kategória PZ: samostatný pedagogický asistent
Stupeň vzdelania: VŠ 1. stupňa
Kariérový stupeň: samostatný

Pracovný pomer na ZŠ: od roku 2020 ako samostatný pedagogický asistent.
Dosiahnuté vzdelanie: stredná odborná škola pedagogická - študijný odbor: Učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo a VŠ 1. stupňa - TnUAD - Fakulta sociálno-ekonomických vzťahov, študijný odbor: Ľudské zdroje a personálny manažment.

Za odpoveď Vám vopred ďakujem.

Maria Pavlikova
Zaradenie samostatného pedagogického asistenta

Dobrý deň,
kvalifikačné predpoklady pre pedagogických asistentov sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z. Váš pedagogický asistent je kvalifikovaný na úrovni úplného stredného odborného vzdelania, čomu zodpovedá zaradenie do 5. platovej triedy. Ak uvediete, či sa jedná o prvý pracovný pomer v školstve a či má podmienku podľa § 83 ods. 1 a ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. budem vedieť odpovedať aj o zaradení do 6. platovej triedy.

PG
Zaradenie samostatného pedagogického asistenta

Pani Pavlíková,

ďakujem Vám za odpoveď.
Jedná sa o prvý pracovný pomer v školstve, adaptačné vzdelávanie prebehlo v roku 2020, pracovný pomer je uzavretý na dobu neurčitú. Kariérový stupeň: samostatný. Kvalifikačné vzdelanie bolo doplnené do 2 rokov od nástupu do školstva: stredná odborná škola pedagogická - študijný odbor: Učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo. Bolo by možné zaradenie do 6. platovej triedy?
Za odpoveď Vám vopred ďakujem.

Maria Pavlikova
Zaradenie samostatného pedagogického asistenta

Dobrý deň,
zaradenie do 6. platovej triedy bude možné, ak získa doplňujúce pedagogické štúdium určené pre kategóriu pedagogický asistent v nadväznosti na vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa.

Ivča 25
zaradenie do patovej triedy

Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť , či je možné prijať na pozíciu pedagogického asistenta zamestnanca:
stredná škola- gymnázium
vysoká škola I. stupňa- nepedagogický smer
Podmienime ho doplnením si kvalifikácie podľa § 83 ods.1 a ods.4 zákona č. 138/2019 Z.z . Do akej platovej triedy ho zaradiť za predpokladu, že ho prijmeme?

Vasta
Pedagogický asistent v ZŠ

Som učiteľka MŠ so 40 ročnou praxou, ukončila som SPgŠ- učiteľstvo pre MŠ, doplňujúce štúdium vychovávateľstva a rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky . Ako učiteľka MŠ som si urobila 1. atestáciu zameranú na prácu v MŠ a bola som zaradená v 6 triede. Predpokladám správne , že ako pg. asistent budem zaradená v 5 triede , bez uznania atestácie?
Zaujíma ma , či získané kredity za inovačné a aktualizačné vzdelávanie si môžem uplatniť aj ako pedagogický asistent v ZŠ, ak boli cielené nielen pre učiteľov predprimárneho vzdelávanie, ale aj primárneho, prípadne pre učiteľov kontinuálneho vzdelávania.
Veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď.
S úctou Vlasta

Maria Pavlikova
Pedagogický asistent v ZŠ

Dobrý deň,
zaradená budete ako kvalifikovaný pedagogický asistent do 6. platovej triedy. Čo da týka kreditov, nemám v otázke dostatočné informácie, záleží to od mnohých faktorov. Kredity sa od 1. 9. 2019 nezískavajú, niektoré sa preklopili a patria podľa § 32g zákona č. 553/2003 Z. z. Dnes sa osvedčenia o získaných kreditoch už neprehodnocujú.

Vasta
Pedagogický asistent v ZŠ

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Vážim si Vašu pomoc a fundované odpovede pre všetkých pedagógov, či pracovníkov v školstve.
Zatiaľ ma zaradili do 5 triedy, pokúsim sa s vedením ešte komunikovať :-).
Kredity získané počas práce v MŠ mi platia do roku 2026.

Maria Pavlikova
Pedagogický asistent v ZŠ

Dobrý deň,
vážim si Vaše uznanie mojej práce. Problém je práve v tom, že som Vám uviedla 6. platovú triedu a Vy ste kvalifikovaná na úrovni úplného stredného vzdelania, čomu zodpovedá 5. platová trieda. Ospravedlňujem sa Vám.

Vasta
Pedagogický asistent v ZŠ

Áno, budem v triede 5, tak ako som predpokladala :-), nič to však nemení na mojom úprimnom poďakovaní, veď kto si dnes dovolí venovať čas a poskytovať bezplatné poradenstvo, nie vždy právne a personálne zorientovaným dušiam :-).

Katarína Igazová
pedagogický asistent vzdelanie + zaradenie

Dobrý deň, chcem Vás poprosiť o radu, či je v poriadku ak sme prijali na pozíciu asistenta absolventa VŠ II. stupňa nepedagogického smeru (Slovenská poľnohospodárska univerzita) a zaviazali ho v zmluve doplniť si pedagogické vzdelanie podľa §83 zákona č. 138/2019. Zamestnanec je prijatý na kvalifikačné vzdelávanie cez NIVAM : Základný modul doplňujúceho pedagogického štúdia pre vychovávateľov a pedagogických asistentov. Bude toto štúdium postačujúce pre vykonávanie práce pedagogického asistenta? Ako ho správne zaradím? Je zaradený na adaptačné vzdelávanie, takže si myslím, že 5. trieda + príplatok začínajúceho pz a po absolvovaní adaptačného vzdelávania 6. tr. Ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
pedagogický asistent vzdelanie + zaradenie

Dobrý deň,
zaradenie ako začínajúci 6. platová trieda a po úspešnom ukončení adaptačného vzdelávania 7. platová trieda, Vyplýva to z § 83 ods. 1 a ods. 4 zákona č. 138/2019 Z. z. Či je Vami uvedené vzdelanie postačujúce ako kvalifikačný predpoklad neviem posúdiť, pretože vždy sa vyžadovalo DPŠ na vysokej škole. Ale časy sa menia. Základný modul pravdepodobne nebude postačujúci.

Katarína Igazová
Pedagogický asistent vzdelanie + zaradenie

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď, ešte Vás chcem poprosiť o radu na koho by som sa mohla obrátiť ohľadom toho vzdelania? Bola by som rada keby to bolo v poriadku .

ANNA6862
Zaradenie pedagogického zamestnanca

Dobrý deň, chceme sa opýtať, máme vychovávateľku v ŠKD, ktorá má vysokoškolské vzdelanie II. stupňa v odbore pedagogika, je zaradená v 6 platovej tarife. Ide byť preradená na učiteľku MŠ. Keďže nemá študijný odbor predškolská a elementárna pedagogika môžeme ju nechať aj naďalej v 6 platovej triede? Alebo bude zaradená v 5 platovej triede? Ďakujeme.

Maria Pavlikova
Zaradenie pedagogického zamestnanca

Dobrý deň,
Vaša učiteľka materskej školy je nekvalifikovaná. Vzhľadom na vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, ktoré je iné ako požadované vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 173/2023 Z. z., príloha č. 1, 1. diel, I. časť, ju zaradíte do 6. platovej triedy.