9 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Helena Vicenová
Príplatok supervízora

Dobrý deň, mám otázku ohľadom príplatku supervízora:
Pedagogický zamestnanec má upravený základný úväzok (22 hodín) na 20 hodín (úľava 2 hodiny) a vykonáva špecializované činnosti v kariérovej pozícii supervízor. Škola má 440 žiakov). Patrí mu príplatok za výkon špecializovanej činnosti najviac v sume 5 % platovej tarify platovej triedy a pracovnej triedy, do ktorej je zaradený, zvýšenej o 14 % (§ 13b ods. 3 zákona č. 553/2003 Z. z.). Mám mu prepočítať príplatok úmerne k počtu hodín? (ak vykonáva činnosť supervízora len 2 hodiny teda príplatok 2%) ?

Maria Pavlikova
Príplatok supervízora

Dobrý deň,
ak je príplatok za činnosť supervízora upravený v § 13b ods. 3 zákona č. 553/2003 Z. z. vo výške 5 % platovej tarify platovej triedy a pracovnej triedy, do ktorej je pedagogický zamestnanec zaradený, tak nerozumiem na základe čoho chcete svojvoľne upravovať zákon. Ak máte na mysli § 36 ods. 5 zákona č. 138/2019 Z. z. tak tu nie je uvedený žiadny prepočet. Úväzok ste mu skrátili asi na základe počtu žiakov v rozsahu 2 hodiny. Ani príplatok za triednictvo sa neprepočítava podľa počtu žiakov v triede.

Zuzana1312
Supervízor a znížený úväzok

Dobrý deň, chcem sa opýtať či je nutné pre pozíciu supervízor znížiť úväzok? aktuálne sme našli info, že to nie je nutné, preto sme už nechceli meniť rozvrh a ponížiť úväzok až od septembra. Zákon hovorí o poníženom úväzku ale je to na riaditeľovi ale je to nutnosť?...Ďakujem za info

Maria Pavlikova
Príplatok supervízora

Dobrý deň, ak je v § 36 ods. 5 zákona č. 138/2019 Z. z. uvedené "V škole alebo školskom zariadení možno vykonávať na každých 20 detí, žiakov alebo poslucháčov týždenne 1 hodinu špecializovanej činnosti v kariérovej pozícii supervízor, o ktorú sa znižuje základný úväzok, najviac však o 5 hodín. Je to povinnosť, ktorá vyplýva zo zákona, nie z dobrej vôle riaditeľa. Je na riaditeľovi ako dodržuje zákon.

§ 37

a.fiolekova
Pozícia supervízora

Dobrý deň,
môže aj vedúci pedagogický zamestnanec (zástupca riaditeľa) vykonávať pozíciu supervízora?
Ďakujem

Maria Pavlikova
Pozícia supervízora

Dobrý deň,
činnosť supervízora je uvedená v § 38 ods. 6 zákona č. 138/2019 Z. z. Svojou činnosťou pomáha a odbremeňuje vedúcich zamestnancov školy a vykonáva aj riadiacu činnosť. Ak bude zástupca riaditeľa školy súčasne supervízor bude pomáhať sám sebe, a pridá sa mu práca.

Kovács
Supervízor

Dobrý deň, keď sa znížil úväzok pedagogickému zamestnancovi z 100% / 23 vyuč. hod./ na na 87 % / 20 vyuč. hod./ aby sa vytvoril časový priestor na výkon činnosťi supervízora , premietne sa to aj v mzde. Myslím tím zníží sa jej mzda percentuálne na 87% + príplatok za špecializovanú činnosť v plnej výške? Alebo zostane na 100 % úväzku tím, že tie hodiny nemusí odučiť ale namiesto toho sa bude venovať špecializovanej činnosti? Kolegovia však budú mať hodinu navyše ktorá sa im musí preplatiť.

Maria Pavlikova
Supervízor

Dobrý deň,
úväzok učiteľa, ktorý bude vykonávať zároveň činnosť supervízora sa v súlade s § 36 ods. 5 zákona č.138/2019 Z. z. zníži vo Vašom prípade o tri hodiny, ale jeho celkový úväzok bude 100 % a bude pozostávať z 20 hodín výchovno-vzdelávacia činnosť a 3 hodiny činnosť supervízora. Tie 3 hodiny musí niekto odučiť. Aj riaditeľ má znížený úväzok a tie hodiny musí niekto odučiť.

Kovács
Supervízor

Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď.