2 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
CIANA
Príplatok za profesijný rozvoj - Inovačné vzdelávanie 12%

Dobrý deň,
poprosila by som vás o radu . Od r.2023 som nastúpila do ZŠ s MŠ , vtedy ešte ako začínajúci (nesamostatný učiteľ) , v priebehu 3 mesiacov som absolvovala adaptačné vzdelávanie a postúpila do stupňa kariéry samostatný učiteľ materskej školy. V priebehu roka 2024 som absolvovala svoje prvé dve Inovačné vzdelávania, obe v rozsahu 50 vyučovacích hodín, ukončené v mes. 6/2024. Na základe Osvedčenia (celkom2x) o ukončení a absolvovaní jednoduchého programu pre obe vzdelávania som svojmu zamestnávateľovi (riaditeľovi) 1.7.2024 odovzdala osobne žiadosť o priznaní príplatku za profesijný rozvoj , ako prílohy som priložila obe Osvedčenia. Po uplynutí takmer necelých 3 mesiacov som doposiaľ nedostala odpoveď, nebol mi priznaný príplatok o ktorý som sa uchádzala. Zamestnávateľ sa nevyjadril, ani keď som sa ho osobne prišla spýtať, či mojej žiadosti vyhovie. Momentálne odo mňa požaduje novú žiadosť(tlačivo-vzor na stiahnutie ) , uvádzanú na internetovom portály, bez toho, že by mi povedal o akú web. stránku sa jedná.
Preto sa chcem spýtať, nakoľko postoj zamestnávateľa ma uvádza do neistoty:
1. Mám nárok na príplatok za profesijný rozvoj - Inovačné vzdelávanie , celkom 12% ? Touto otázkou si chcem ujasniť svoju neistotu. ( kariérový stupeň : samostatný učiteľ materskej školy)
2. Pokiaľ mám nárok, môže mi mesiace , ktoré mi zamestnávateľ neuznal od ukončenia Inovačného vzdelávania , predložené Osvedčeniami a mojou prvou žiadosťou vo výške 12% (3%+3%) preplatiť dodatočne?
3. Kde môžem nájsť Žiadosť o príplatok , respektíve vzor tlačiva na internetovej stránke?

Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za Vaše odpovede .

Maria Pavlikova
Príplatok za profesijný rozvoj - Inovačné vzdelávanie 12%

Dobrý deň,
v prvom rade si musíme dať do súladu % príplatku. V otázke uvádzate "výške 12% (3%+3%)" čo nezodpovedá mojich znalostiam matematiky. Ak ste kvalifikovaná a zaradená v kariérovom stupni samostatná učiteľka, postoj Vášho zamestnávateľa nie je v súlade so zákonom. Príplatok za profesijný rozvoj za inovačné vzdelávanie podľa § 14e zákona č. 553/2003 Z. z. Vám patrí za úspešné absolvovane inovačného vzdelávania v rozsahu 50 hodín a viac. Ak ste absolvovali dve inovačné vzdelávania, patrí Vám príplatok aj v súlade s § 64 ods. 2, 4. bod zákona č. 138/2019 Z. z. vo výške 3 % +3 %. O vzore tlačiva žiadosti ja neviem, nie je povinné ani určené predpisom. Možno je na stránke Vašej školy. Poradiť by Vám mohla aj ekonómka. Ak Vám zamestnávateľ prizná príplatok, nebude Vám ho doplácať, pretože tento príplatok sa vypláca v súlade s § 14e ods. 2 zákona č. 553/2003 Z. z. po dobu siedmich rokov od jeho priznania, takže o nič neprídete.