Prihláste sa nové webináre
Koronavírus zmenil nielen vzdelávanie žiakov na školách, ale aj vzdelávanie pedagógov. Raabe Slovensko a Expol Pedagogika preto stále pripravujú každý týždeň nové bezplatné webináre pre učiteľov
ČOSKORO ŠKOLÁKOM
Overenie školskej pripravenosti detí pred vstupom do základnej školy v oblastiach: Motorika, Samostatnosť, Vnímanie, Tvorivosť, Myslenie, Pravidlá, Jazyk a reč, Vedomosti, Pamäť, Emócie, Zmysly.
DÁTUM: 22. MAREC 2021 (PONDELOK) O 17:00
Lektorka: Mgr. Zuzana Grmanová, riaditeľka MŠ Limbova 4, Trnava
Obsah webinára:
- Povieme si, ako môžeme stimulovať školskú pripravenosť dieťaťa na školu.
- Ako efektívne a správne pracovať s 5-6 ročnými deťmi v jednotlivých oblastiach rozvoja tak, aby deti boli dobre pripravené zvládnuť požiadavky, ktoré so sebou škola prináša.
- Aké sú základné kritériá a znaky školskej zrelosti.
- Ako bezproblémovo rozpoznať aktuálnu rozvojovú úroveň dieťaťa pripravenými úlohami, ktoré by dieťa malo splniť.
- Prinesieme ponuku konkrétnych návrhov aktivít, ktoré pomôžu nielen učiteľovi, ale aj rodičovi zorientovať sa, v ktorej oblasti dieťa podáva nadpriemerný výkon a naopak – čo potrebuje precvičovať, aby jeho nástup do prvej triedy bol čo možno najprirodzenejší a bezproblémový.
- Predstavíme metódy a postupy ako využívať motivačné pracovné listy, ktorú sú zamerané na rozvoj školskej pripravenosti a následne samostatnú prácu v škole.
- Ukážeme si, ako zaznamenávať, bodovať a vyhodnocovať splnenie úlohy dieťaťom v hodnotiacej tabuľke školských predpokladov.
Pre koho webinár odporúčame:
učiteľom v materských školách, rodičom detí predškolského veku, špeciálnym pedagógom, pedagogickým asistentom učiteľa
GEOGRAFIA NIE JE ZEMEPIS
Obsah a koncepcia novej učebnice geografie pre 9. ročník ZŠ a pre osemročné gymnáziá
DÁTUM: 23. MAREC 2021 (UTOROK) O 17:00
Lektori: RNDr. Mária Nogová, PhD. a RNDr. Peter Tremboš, PhD. – autori učebnice
Obsah webinára:
- Povieme si, ako dosiahnuť ciele vzdelávacieho štandardu a ako rozvíjať geografické myslenie žiakov v 9. ročníku ZŠ a v GOŠ – pri spoznávaní Austrálie, Ameriky, Nového Zélandu a polárnych oblastí.
- Zadefinujeme si vzdelávací štandard – požiadavky na vedomosti a zručnosti žiakov a prepojenie na celý kurz geografie v 5. – 9. ročníku.
- Zamyslíme sa nad tým, ako učí učebnica žiakov učiť sa a ako rozvíja kritické myslenie, čitateľskú gramotnosť, objavovanie, porovnávanie, vyhľadávanie informácií, prácu s mapou, grafmi, schémami.
- Budeme spolu uvažovať, či potrebuje učiteľ geografie metodickú príručku, čo v nej nájde a ako môže prepojiť učebnicu a prácu s metodickou príručkou.
- A viete, ako využiť učebnicu pri dištančnom vzdelávaní?
Pre koho webinár odporúčame:
učiteľom geografie na 2. stupni ZŠ a učiteľom geografie v GOŠ
PRIPRAVTE STREDOŠKOLÁKOV NA PODNIKANIE!
O tom, ako pripraviť žiakov stredných odborných škôl rôzneho zamerania na budúce povolanie alebo podnikanie.
DÁTUM: 24. MAREC 2021 (STREDA) O 17:00
Lektorka: PaedDr. Silvia Jakabová – riaditeľka Súkromnej strednej športovej školy v Bratislave
Odborná konzultantka: doc. Ing. Monika Naďová Krošláková, PhD. – odborná konzultantka webinára, vedúca autorského kolektívu učebnice Podnikanie pre SOŠ, Ekonomická univerzita v Bratislave, Obchodná fakulta
Obsah webinára:
- Podnikanie a jeho ciele.
- Ako začať podnikať, formy podnikania.
- Podnikateľské prostredie.
- Zdroje financovania podniku.
- Základy manažmentu pre podnikanie.
- Základy marketingu pre podnikanie.
- Podnikateľský plán.
- Štruktúra podnikateľského plánu.
- Vzorový podnikateľský plán.
Pre koho webinár odporúčame:
učiteľom ekonomických a iných odborných predmetov gymnázií a SOŠ
POČET MIEST JE OBMEDZENÝ. ZAREGISTRUJTE SA EŠTE DNES TU.
Mohlo by vás tiež zaujímať:
PRIPRAVOVANÉ WEBINÁRE PRE VEDÚCE A VEDÚCICH ŠKOLSKÝCH JEDÁLNÍ
KVALITA VÝROBY JEDÁL V ŠKOLSKEJ JEDÁLNI S DÔRAZOM NA DIÉTNE STRAVOVANIE OD 1. 9. 2021
Kvalita výroby jedál v školskej jedálni – ukazovateľ úrovne poskytovania školského stravovania s možnosťou rozšírenia portfólia o diétny systém pre deti a žiakov v školách, ako jeden z možných princípov voľby rodiča pri rozhodovaní o výbere školy.
DÁTUM: 27. APRÍLA 2021 (UTOROK) O 17:00 HOD.
Lektorka: Ing. Silvia Tokárová, expertka na školské stravovanie
Obsah webinára:
- Aplikácia materiálno-spotrebných noriem a receptúr pre školské stravovanie.
- Využitie metodiky všeobecných a špecifických princípov v nadväznosti na zásady pre skladbu jedálnych lístkov.
- Normovanie a možná zámena surovín.
- Technologické postupy a eliminácia dochucovania jedál pridaným cukrom a soľou.
- Potravinový semafor a aký má vplyv na výrobu jedál v školskom stravovaní.
- Podmienky poskytovania diétneho stravovania v zariadeniach školského stravovania s určením minimálneho počtu stravníkov.
Pre koho webinár odporúčame:
Zriaďovateľom, riaditeľom/vedúcim zariadení školského stravovania, riaditeľom škôl a samospráve ako zriaďovateľovi zariadenia školského stravovania.
POČET MIEST JE OBMEDZENÝ. ZAREGISTRUJTE SA EŠTE DNES TU.
VIETE, AKO EVIDOVAŤ DOKUMENTÁCIU PRE ŠKOLSKÉ JEDÁLNE OD 1.9. 2021?
Vedenie dokumentácie podľa aktuálnych všeobecne záväzných právnych predpisov, ktoré pre školské stravovanie vyplývajú z rezortu školstva, zdravotníctva, pôdohospodárstva, financovania a životného prostredia.
DÁTUM: 19. MÁJA 2021 (STREDA) O 17:00
Lektorka: Ing. Silvia Tokárová, expertka na školské stravovanie
Obsah webinára:
- Obsahom webinára je sumarizovať všetku dokumentáciu, ktorú je školská jedáleň povinná viesť.
- Pomôžeme vám zorientovať sa v povinnostiach vedúcej a ostatných členov kolektívu školskej jedálne pri vedení dokumentácie: kto, čo a kedy má viesť, s akou frekvenciou, a kto, čo a kedy vo vašej školskej jedálni môže kontrolovať.
- Povieme si o elektronickom vedení dokumentácie a jej benefitoch.
- Prinesieme aj vzory tlačív, správneho výpočtu režijných nákladov na výrobu jedného jedla s riešením, ako sa vyhnúť deformovaniu vplyvu nízkeho počtu stravníkov počas COVID obdobia na výpočet režijných nákladov.
Pre koho webinár odporúčame:
Zriaďovateľom, riaditeľom/vedúcim zariadení školského stravovania, riaditeľom škôl a samosprávam ako zriaďovateľom zariadenia školského stravovania.
POČET MIEST JE OBMEDZENÝ. ZAREGISTRUJTE SA EŠTE DNES TU.
Zdroj: Raabe Slovensko, Expol Pedagogika
Chcete si prečítať článok až do konca?
Len prihlásení užívatelia môžu využívať všetky benefity Školského portálu:
- denne aktualizované spravodajstvo z oblasti vzdelávania na Slovensku,
- informácie o pripravovaných odborných konferenciách a bezplatných školeniach pre pedagógov,
- kaleidoskop prírodných vied – tematicky zamerané aktivity na stiahnutie pre učiteľov ZŠ prírodovedných predmetov,
- námety na edukačné aktivity na stiahnutie pre materské školy v súlade so ŠVP pre MŠ,
- odborné články na špecifické témy od Ing. Jarmily Belešovej, odborníčky v oblasti personalistiky pre školy,
- prehľady aktualizovaných správ pre zriaďovateľov škôl a školských zariadení,
- ukážkové testy na stiahnutie zo slovenského jazyka a literatúry pre 2. stupeň ZŠ,
- aktivity na stiahnutie pre žiakov so špecifickými poruchami učenia,
- súťaže o zaujímavé ceny,
- prístup do fóra – možnosť diskusie s kolegami-pedagógmi.
Komentáre