4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
mirus87
1.atestacia

Dobry den, potrebovala by som poradit. Tento tyzden ma caka atestacna skuska (1.atestacia). Praca bola odovzdana este pred terminom 31.8.2019 avsak az teraz mi poslali termin na obhajobu. Tyka sa ma podmienka 5 rokov na posun do vyssej platovej triedy aj ked som posielala pracu este pred prijatim noveho zakona? Ide o to, ze neviem ako sa mi zapocita prax- tri roky som vykonavala pedagogicku cinnost pocas doktorandskeho studia (bola som aj metodikom praxe- dohoda). potom som urobila adaptacne vzdelavanie a dva roky som bola samostatnym pedagogom a nasledne som nastupila na matersku dovolenku. V sucasnej dobe som aj veduca PK.

+ ako je to s kreditovym priplatkom- v auguste som k praci predkladala aj osvedcenia o 60 kreditoch. od 1.9.2019 som nastupila do noveho zamestnania- mam narok na 12percetny priplatok? ak ano, da sa o to poziadat spatne? dakujem

Maria Pavlikova
Prvá atestácia

Po vykonaní atestácie zamestnávateľ na zaradenie do vyššieho kariérového stupňa musí sledovať podmienku podľa § 30 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. päť rokov zaradenia do nižšieho kariérového stupňa. Vo Vašom prípade musíte byť päť rokov zaradená ako samostatný pedagogický zamestnanec. Neskúma sa prax. Do kariérového stupňa samostatný Vás zaradili v súlade s § 29 ods. 2 písm. a) uvedeného zákona po úspešnom absolvovaní adaptačného vzdelávania. O kreditový príplatok sa nedá požiadať spätne, pretože už sa nevypláca. Skúste, možno, že urobia výnimku. Pri nástupe do nového zamestnania ste mali túto záležitosť riešiť so zamestnávateľom. Na tomto školskom portáli to vysvetľujem už pol roka.

mirus87
Upresnenie

Cize ak mám 60kreditov zo 4 školení nemám nárok na 12percentny príplatok k platu? A to ci by mi vyplatili spätne závisí od riaditeľa?

Maria Pavlikova
Upresnenie

Prečítajte množstvo odpovedí, ktoré som na portáli zverejnila, prečítajte si metodický pokyn MŠVVaŠ SR k danej veci a postupujte podľa toho, čo sa tam dozviete. Všetko má svoje riešenie, ale nečakajte, že Vám dám na portáli návrh a postup ako to dosiahnuť. Ste vzdelaný učiteľ s prvou atestáciou.