5 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Tamara Piterková
Adaptačné

Dobrý deň, prosila by som Vás o radu ohľadne adaptačneho vzdelávania. Vyštudovala som školu Pedagogickú s odborom Učiteľstvo a vychovávateľstvo pre materské školy. Ukončené štúdium bolo 1.6.2016. Nastúpila som do materskej škôlky hneď v Septembri, ako učiteľka v škôlke mi riaditeľka školy začala robila adaptačné 4.9.2017 a ukončené bolo 1.6.2020. Ja viem, že adaptačné vzdelanie trvá 3-6 mesiacov. Chcem sa spýtať či to adaptačné netrvalo dlho, pretože keby mi ho ukončia do tých 6 mesiacov mala by som zvýšenú platovú triedu. Doteraz som bola vedená ako začínajúci pedagóg. Prosím o radu, Ďakujem

Maria Pavlikova
Adaptačné vzdelávanie

Začínajúci pedagogický zamestnanec je povinný absolvovať adaptačné vzdelávanie a úspešne ho ukončiť najneskôr do dvoch rokov od vzniku pracovného pomeru, v ktorom vykonáva pedagogickú činnosť, a to v súlade s § 28 ods. 3 zákona č. 317/2009 Z. z. Adaptačné vzdelávanie trvalo zbytočne dlho, ale 3 alebo 6 mesiacov by bolo príliš málo. Spravidla trvá jeden rok. Predpokladám, že po celý čas ste mali vyplácaný aj príplatok začínajúceho pedagogického zamestnanca v súlade § 14c zákona č. 553/2003 Z. z.

Tamara Piterková
Adaptačné

Nemala mi riaditeľka hneď robiť adaptačné ako som nastúpila do materskej školy adaptačné ? Pretože teda 2019 som ho mala mat ukončené a vlastne rok som mala byt v inej platovej triede. Áno poberala príplatok.

Maria Pavlikova
Adaptačné vzdelávanie

Áno, adaptačné vzdelávanie sa má robiť po nástupe do zamestnania. V rámci adaptačného sa oboznamujete aj s príslušnými právnymi predpismi. Neviem zaujať iné stanovisko, keď ste na to prišli po troch rokoch. Mali ste sa vzdelávať priebežne, trvalo Vám to štyri roky.

Tamara Piterková
Adaptačné

Je toto všetko v súlade so zákonom ? Čo by ste mi odporučili.