6 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
anička16
zaradenie učiteľa ZUŠ do platovej triedy

Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť o vyjadrenie k zaradeniu nášho zamestnanca do platovej triedy.
Má ukončené VŠ vzdelanie 2. stupňa- Ing.- v štúdijnom odbore mechanizácia poľnohospodárstva, následne má ukončené DPŠ zamerané na didaktiku učebných predmetov- a teda pedagogickú spôsobilosť na vyučovanie odborných technických predmetov na SŠ a matematiky na ZŠ a SŠ.
V súčasnosti absolvoval úplné stredné odborné vzdelanie na Konzervatóriu v štúdijnom odbore hudba- hra na akordeóne.

Ďakujem.

Anna

Maria Pavlikova
Zaradenie učiteľa ZUŠ do platovej triedy

Kvalifikačné predpoklady pre učiteľov základných umeleckých škôl sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č.1, 1. diel, V. časť. Vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa je iné ako požadované. Úplné stredné odborné vzdelanie v študijnom odbore hudba - hra na akordeóne nie je postačujúce. Pre učiteľov základnej umeleckej školy v súlade s § 11 ods. 1 písm. c) zákona č. 138/2019 Z. z. vyžadovaným stupňom vzdelania je najmenej vyššie odborné vzdelanie. Váš učiteľ nespĺňa vyžadovaný stupeň vzdelania, do pracovného pomeru ho prijať nemôžete.

katarinA9
Zaradenie do kategórie asistent učiteľa a vychovávateľ

Dobrý deň, prosím Vás o usmernenie , či zamestnanec spĺňa kvalifikačné predpoklady pre zaradenie do kategórie vychovávateľ a asistent učiteľa na základnej škole.
Zamestnanec dosiahol vysokoškolské vzdelanie 2.stupňa v študijnom odbore zootechnika a má vysvedčenie o pedagogickej spôsobilosti na vyučovanie odborných predmetov na školách v zmysle Vyhlášky MŠ SR č. 41/96 z 26.11.1996 v znení neskorších predpisov.

Ďakujem. S pozdravom Katarína.

Maria Pavlikova
Zaradenie do kategórie asistent učiteľa a vychovávateľ

Kvalifikačné predpoklady pre jednotlivé kategórie pedagogických zamestnancov sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 3 pre vychovávateľa a príloha č. 6 pre pedagogického asistenta. Neuvádzate žiadne konkrétne údaje, kedy ste zamestnanca prijali do pracovného pomeru, či mu plynie lehota na získanie príslušného kvalifikačného predpokladu, tak môžem odpovedať rovnako všeobecne. V podstate je Váš zamestnanec kvalifikovaný aj ako vychovávateľ aj ako asistent učiteľa za podmienky doplnenia si rozširujúceho modulu doplňujúceho pedagogického štúdia pre príslušnú kategóriu.

Iveta Vitovska
otazka

Dobry den, prosim Vas o radu: Ucitelka v lit.dramatickom odbore ma vystudovanu slovencinu a estetiku na pedagogickej fakulte. Tiez ma rigoroznu skusku (PhDr.), ktora este v case, ked ju urobila platila ako nahrada za 1. kvalifikacnu skusku. Zaradena je v 8. platovej triede. Mam to tak spravne? Nema totiz splnenu podmienku absolvovania 2 rocneho studia babkoherectva. Musim ju preradit a stanovit cas na doplnenie kvalifikacie? Pripadne si moze urobit aj iny odbor v oblasti herectva? Dakujem velmi pekne.

Maria Pavlikova
Otázka

Vaša otázka je príliš všeobecná. Ak sa vyžaduje dvojročné štúdium bábkarstva ako kvalifikačný predpoklad, tak ho má mať absolvovaný. Chýbajú dôležité údaje na toto posúdenie. Ak je zaradená v 8. platovej triede, dávať jej podmienky na doplnenie vzdelania, ktoré sa dávajú učiteľom v 6. platovej triede je divné. Podľa akého paragrafu ? Nedá sa dať stanovisko.