4 príspevky / 0 nový
Posledné pridané
Luisa
Platnost Mgr. titulu v MŠ

Dobrý deň, ak mám ukončené vzdelanie 1.stupna v odbore a programe predskolska a elementárna pedagogika(2013), a momentálne nastupujem na magisterske studium v odbore - ucitelstvo a pedagogicke vedy, program - ucitelstvo pre primarne vzdelavanie. Bude mi podla novej vyhlasky z 01/2020 uznany tento Mgr. titul aj v MS? Dakujem

Maria Pavlikova
Platnost Mgr. titulu v MŠ

Nemusíte dávať otázku na štyri sekcie, keď Vám budem chcieť odpovedať, odpoviem aj na jednu. A ušetríte mi desiatky minút času. Titul Mgr. Vám uznajú všade, ide o to, či Vaše vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa je kvalifikačným predpokladom pre učiteľku materskej školy. V takej kombinácii programu aj odboru ako budete mať vyštudovaný Vy, je vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1, 1. diel, I. časť oddiel A 1. bod vedené, že program musí byť zameraný na predškolskú pedagogiku. V tom prípade Vám vzdelanie platiť nebude. Moja odpoveď platí pre všetky Vaše otázky o uznaní titulu Mgr. v MŠ.

Luisa
Kvalifikácia 1.stupeň ZŠ

Dakujem Vám pekne za odpoveď.
Existuje potom aj nejaké ,,rozširujúce štúdium", k Mgr.titulu v odbore predškolská pedagogika, ktoré by stačilo ako kvalifikácia pre učiteľku 1.stupňa?

Maria Pavlikova
Kvalifikácia 1.stupeň ZŠ

K titulu Mgr. nemusíte absolvovať žiadne rozširujúce štúdium, ktoré by stačilo ako kvalifikácia pre učiteľku 1. stupňa základnej školy. Po úspešnom ukončení magisterského vzdelania budete kvalifikovaná učiteľka pre prvý stupeň základnej školy, a to v súlade s vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č. 1, 1. diel, II. časť, 1. bod.