10 príspevkov / 0 nový
Posledné pridané
Dagi
Asistent učiteľa ZŠ

Dobrý deň prajem, prosím ako má byť zaradený asistent učiteľa, ktorý začal pracovať na ZŠ od 1.9.2017, mal ukončené gymnázium, začal študovať do dvoch rokov doplňujúce pedagogické vzdelanie externe, ale do štyroch rokov od nástupu do 1.9.2021 HO ešte nemá ukončené. Teraz študuje v poslednom štvrtom ročníku. Adaptačné vzdelanie má urobené. V akej platovej triede by mal byť teraz zaradený ? Vopred Vám ďakujem za odpoveď.

Maria Pavlikova
Asistent učiteľa ZŠ

Váš asistent učiteľa nespĺňa kvalifikačné požiadavky ani podľa zákona č. 138/2019 Z. z., ani podľa vyhlášky MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. Keďže doba na získanie kvalifikačného predpokladu uplynula 31. 8. 2021, od 1. 9. 2021 nemá už u Vás pracovať. Vy sa pýtate na zaradenie do platovej triedy - zaradíte do do 4. platovej triedy.

Lenka Petráková
Asistent

Dobrý brý deň, prosím vás a nemení sa nič od tohto roka ohľadom kvalifikácie Asistenta? Ďakujem

Maria Pavlikova
Asistent

Ohľadne plnenia alebo posudzovania plnenia kvalifikačných predpokladov pre pedagogických asistentov sa od 1. 1. 2022 nemení nič.

Lenka Petráková
Asistent

A ak mám iný školu ako pedagogickú strednú a študujem na VŠ pedagogickú tak môžem robiť v školstve na nejakej pozícii, alebo ma nemôže nikto zatiaľ zobrať, dakujem

Maria Pavlikova
Asistent

Robiť v školstve na nejakej pozícii je veľmi nepresné, predpokladám, že ste mysleli pedagogickú činnosť. Zákon č. 138/2019 Z. z. umožňuje prijať do pracovného pomeru aj nepedagogického zamestnanca bez príslušnej kvalifikácie a umožniť mu získať potrebnú kvalifikáciu do štyroch rokov od vzniku pracovného pomeru, a to v súlade s § 83 ods. 1 zákona č. 138/2019 Z. z. Takže prijať Vás môžu, najlepšie na pozíciu podľa zamerania Vášho štúdia.

Miri9
Primárne vzdelávanie

Dobrý deň, mám vyštudované Ing. štúdium - ekonomické predmety, dokončené DPŠ. Pracovala som ako učiteľka na strednej škole. Chcela by som pracovať ako vyučujúca pre prvý stupeň ZŠ. Je možnosť v rámci mojej kvalifikácie sa prihlásiť na rozširujúce štúdium primárneho vzdelávania alebo jedinou možnosťou je začať opäť študovať vysokú školu 5 rokov a získať titul Mgr?

Ďakujem za Vašu radu.

Lenka Petráková
Asistent

A prosím na akú pedag pozíciu môžem posielať žiadosti, kde prijímajú aj nekvalifikovanych? Ďakujem

Maria Pavlikova
Primárne vzdelávanie

Kvalifikačné predpoklady pre učiteľov prvého stupňa základnej školy sú uvedené vo vyhláške MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z., príloha č.1, 1. diel II. časť. Vyhláška umožňuje aj takú kombináciu vzdelaní ako uvádzate, len musíte nájsť vysokú školu, ktorá Vám umožní študovať rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky.

Maria Pavlikova
Asistent

Prepáčte, ale ja nie som personálna agentúra. Informovať sa musíte na konkrétnych školách.